Δημοσιεύθηκε στις 10.01.17

Εσύ πόσα ξέρεις για τις γεύσεις της Κύπρου;

Γνώρισέ τις μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, γευσιγνωσία, ομιλίες κ.ά.

Δική σας βαθμολογία: 
Average: 5 (1 vote)
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής μας ταξιδεύει στις «Διαδρομές στις γεύσεις της κυπριακής μεσογειακής διατροφής».

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σύντομης διάρκειας παρουσιάσεις, πρώτη προβολή ταινίας, εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης και γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει γνωστικά, οπτικά και γευστικά διάφορες πτυχές της κυπριακής παραδοσιακής διατροφής, ως τοπικής παραλλαγής της μεσογειακής διατροφής.

Οι επιμέρους παρουσιάσεις της εκδήλωσης θα θέσουν στο επίκεντρο την κυπριακή παραδοσιακή διατροφή στη διαχρονική της εξέλιξη, από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον, προβάλλοντάς την ως αντικείμενο της ιστορικής έρευνας και της λαογραφικής έρευνας πεδίου, καθώς και ως συστατικό στοιχείο της ψηφιακής και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Στην ιστορική διάσταση της κυπριακής διατροφής θα αναφερθεί η Ιστορικός-Ερευνήτρια Δρ. Νάσα Παταπίου, σε διάλεξη με θέμα "Κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα και ιστορικές πηγές". Η Νίκη Καυκαλιά, εκπρόσωπος της Κοινότητας Αγρού, θα αναφερθεί στις δράσεις για διατήρηση και προβολή της κυπριακής μεσογειακής διατροφής ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, σε παρουσίαση με τίτλο: «Αγρός: Εμβληματική κοινότητα-Μεσογειακή Διατροφή».

Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών προγραμμάτων, τα οποία υλοποιήθηκαν κατά το 2016 από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, με επιχορήγηση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων «Τροφές των χωριών Ακακίου και Κοκκινοτριμιθάς: Λαογραφική Έρευνα» και «Σύγχρονες προσεγγίσεις στον παραδοσιακό πολιτισμό: Ψηφιακή περιδιάβαση στην κυπριακή κουζίνα του χθες» θα συνοψιστούν από τις συνεργάτιδες του Μουσείου, Κυριακή Παντελή και Πετρούλα Χατζηττοφή αντίστοιχα. Οι δραστηριότητες του τρίτου προγράμματος, με τίτλο «Γεύσεις παραδοσιακής κληρονομιάς: Γαστρονομικοί περίπατοι στα μονοπάτια της Μεσογειακής Διατροφής», θα προβληθούν μέσα από την ταινία «Σίτος - οίνος - έλαιον, το τρίγωνο της ζωής» (διάρκεια 20΄, σενάριο: Φλωρεντία Κυθραιώτου, σκηνοθεσία: Μιχάλης Γεωργιάδης).

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση, καθώς και δεξίωση με παραδοσιακά προϊόντα της κοινότητας Αγρού.

Η φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 10:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/jB7QMz

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Πάμε και πάλι για burgers στην ταράτσα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Πάμε και πάλι για burgers στην ταράτσα

Το μπεργκεράδικο με την πιο όμορφη θέα επέστρεψε ανανεωμένο για τη νέα σεζόν 

10+1 λόγοι για να πας στο Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου στον Αγρό
GUIDE

10+1 λόγοι για να πας στο Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου στον Αγρό

Ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο στον Αγρό και εσύ δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα

Μάθαμε πότε ανοίγει η νέα, μεγάλη άφιξη του Πρωταρά
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μάθαμε πότε ανοίγει η νέα, μεγάλη άφιξη του Πρωταρά

H νέα άφιξη φέρνει τη Μύκονο στον Πρωταρά 

Ετοιμάσου για τo Living Color Music & Arts Festival

Προσεχώς

Things to Do
Ετοιμάσου για τo Living Color Music & Arts Festival
BACK TO TOP