Δημοσιεύθηκε στις 10.01.17

Εσύ πόσα ξέρεις για τις γεύσεις της Κύπρου;

Γνώρισέ τις μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, γευσιγνωσία, ομιλίες κ.ά.

Δική σας βαθμολογία: 
Average: 5 (1 vote)
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής μας ταξιδεύει στις «Διαδρομές στις γεύσεις της κυπριακής μεσογειακής διατροφής».

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σύντομης διάρκειας παρουσιάσεις, πρώτη προβολή ταινίας, εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης και γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει γνωστικά, οπτικά και γευστικά διάφορες πτυχές της κυπριακής παραδοσιακής διατροφής, ως τοπικής παραλλαγής της μεσογειακής διατροφής.

Οι επιμέρους παρουσιάσεις της εκδήλωσης θα θέσουν στο επίκεντρο την κυπριακή παραδοσιακή διατροφή στη διαχρονική της εξέλιξη, από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον, προβάλλοντάς την ως αντικείμενο της ιστορικής έρευνας και της λαογραφικής έρευνας πεδίου, καθώς και ως συστατικό στοιχείο της ψηφιακής και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Στην ιστορική διάσταση της κυπριακής διατροφής θα αναφερθεί η Ιστορικός-Ερευνήτρια Δρ. Νάσα Παταπίου, σε διάλεξη με θέμα "Κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα και ιστορικές πηγές". Η Νίκη Καυκαλιά, εκπρόσωπος της Κοινότητας Αγρού, θα αναφερθεί στις δράσεις για διατήρηση και προβολή της κυπριακής μεσογειακής διατροφής ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, σε παρουσίαση με τίτλο: «Αγρός: Εμβληματική κοινότητα-Μεσογειακή Διατροφή».

Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών προγραμμάτων, τα οποία υλοποιήθηκαν κατά το 2016 από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, με επιχορήγηση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων «Τροφές των χωριών Ακακίου και Κοκκινοτριμιθάς: Λαογραφική Έρευνα» και «Σύγχρονες προσεγγίσεις στον παραδοσιακό πολιτισμό: Ψηφιακή περιδιάβαση στην κυπριακή κουζίνα του χθες» θα συνοψιστούν από τις συνεργάτιδες του Μουσείου, Κυριακή Παντελή και Πετρούλα Χατζηττοφή αντίστοιχα. Οι δραστηριότητες του τρίτου προγράμματος, με τίτλο «Γεύσεις παραδοσιακής κληρονομιάς: Γαστρονομικοί περίπατοι στα μονοπάτια της Μεσογειακής Διατροφής», θα προβληθούν μέσα από την ταινία «Σίτος - οίνος - έλαιον, το τρίγωνο της ζωής» (διάρκεια 20΄, σενάριο: Φλωρεντία Κυθραιώτου, σκηνοθεσία: Μιχάλης Γεωργιάδης).

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση, καθώς και δεξίωση με παραδοσιακά προϊόντα της κοινότητας Αγρού.

Η φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 10:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/jB7QMz

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Last minute check in στο βουνό σε 8 μπουτίκ ξενοδοχεία
GUIDE

Last minute check in στο βουνό σε 8 μπουτίκ ξενοδοχεία

Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα 

Καλοκαίρι στα roof bars της Κύπρου
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Καλοκαίρι στα roof bars της Κύπρου

12 ταράτσες γίνονται το αγαπημένο μας σημείο συνάντησης και αυτό το καλοκαίρι 

To πρώτο περιστρεφόμενο lounge bar της Κύπρου άνοιξε τις πόρτες του
BARS & CLUBS

To πρώτο περιστρεφόμενο lounge bar της Κύπρου άνοιξε τις πόρτες του

Ένα πρωτότυπο στέκι που ανοίγει σήμερα και αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις 

Ο Μάρκος Σεφερλής έρχεται για περιοδεία στην Κύπρο

Προσεχώς

Θέατρο
Ο Μάρκος Σεφερλής έρχεται για περιοδεία στην Κύπρο
BACK TO TOP