Δημοσιεύθηκε στις 21.03.17

Και δεύτερο ξενοδοχείο στην περιοχή Αγίας Θέκλης

Τη δημιουργία μίας ακόμα πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Αγίας Θέκλας, μελετά ο Δήμος Σωτήρας.

Αμμόχωστος
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας, αποκάλυψε ότι με την ανακοίνωση της δημιουργίας της μαρίνας της Αγίας Νάπας επιδεικνύεται καθημερινά ζωηρό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην περιοχή, για να προσθέσει ότι καθημερινά μελετούνται πολλές προτάσεις.

Ωστόσο, σημείωσε πως η σοβαρότερη πρόταση, η οποία προέρχεται από ξένους επενδυτές, αφορά στη δημιουργία μίας δεύτερης πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στα όρια του Δήμου Σωτήρας.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Εξάλλου, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ο σχεδιασμός για τη ριζική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε ότι με τις ενέργειες αυτές θα δοθεί νέα μορφή στην παραλιακή περιοχή της Σωτήρας, συμβάλλοντας έτσι και στη συνέχιση της ανάπτυξης της μαρίνας Αγίας Νάπας προς τα όρια της Σωτήρας.

Το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Σωτήρα
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σωτήρας, η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και θα περιλαμβάνει 250 δωμάτια, εστιατόρια, σπα, καθώς επίσης πολυτελείς οικιστικές μονάδες.

Κατοχύρωση για «Κολοκάσι Σωτήρας» και «Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας»
Σε ερώτηση αν η κατοχύρωση των τοπικών προϊόντων “Κολοκάσι Σωτήρας” και “Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας” ως Πιστοποιημένα Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής του προϊόντος, ο κ. Τάκκας είπε ότι “μετά την πιστοποίηση έχει αυξηθεί κατά πολύ η ζήτηση του προϊόντος με τα ανάλογα οφέλη προς τους παραγωγούς, αλλά και προς την ίδια τη Σωτήρα”.

Κληθείς να αναφέρει σε ποιες ενέργειες προβαίνει ο Δήμος για την προβολή του κολοκασιού, ο κ. Τάκκας είπε ότι ο Δήμος Σωτήρας επικεντρώνεται πλέον στην προώθησή του στο εξωτερικό, για να προσθέσει ότι ήδη έχουν συμμετάσχει σε γαστρονομική έκθεση στη Χάγη της Ολλανδίας, ενώ μελετούνται αρκετές προτάσεις συμμετοχής τους και σε άλλες εκθέσεις στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Σωτήρας μελετά τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων με ξένους δημοσιογράφους και σεφ.

Ανάπλαση της πλατείας της Σωτήρας
Για τους σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην ανάπλαση της πλατείας της Σωτήρας, ο κ. Τάκκας είπε ότι “ήδη έχει ξεκινήσει από την ομάδα μελετητών ο σχεδιασμός της ανάπλασης, ενώ σύντομα θα προχωρήσουμε με πρόσκληση δημόσιας διαβούλευσης, κατά την οποία οι κάτοικοι της Σωτήρας, θα μπορούν να υποβάλουν δημόσια τις απόψεις τους”.

Σημείωσε ότι το έργο υπολογίζεται να ανέλθει στα 3 εκατομμύρια ευρώ, κόστος το οποίο με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, θα γίνουν προσπάθειες να καλυφθεί μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Άλλα αναπτυξιακά έργα 
Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλα αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης στο πρόγραμμα του Δήμου Σωτήρας, λέγοντας ότι “ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα ανακατασκευής των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας, η επέκταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου Σωτήρας, η δημιουργία χάρτη για τις Εκκλησιαστικές Περιηγήσεις, καθώς και η μελέτη για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα ενώνει το Παραλίμνι με τη Σωτήρα και κατ’ επέκταση την Αγία Θέκλα.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων 

DETAILS
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • E-mail:
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

16+1 υπέροχα ταβερνάκια με δροσερές αυλές εκτός πόλης
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

16+1 υπέροχα ταβερνάκια με δροσερές αυλές εκτός πόλης

Τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω για δροσερά βράδια και καλό φαγητό με την παρέα 

Πάμε για βουτιές στο βουνό
GUIDE

Πάμε για βουτιές στο βουνό

12 υπέροχα παραδοσιακά καταλύματα, με πισίνα στην ορεινή Κύπρο 

12 όμορφες αυλές της Λεμεσού υπoδέχονται το καλοκαίρι
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

12 όμορφες αυλές της Λεμεσού υπoδέχονται το καλοκαίρι

Ήσυχα βράδια, καλή παρέα, νόστιμο φαγητό σε χαριτωμένα μαγαζιά που θα αγαπήσεις 

"Never there ever here"

Προσεχώς

Τέχνη
"Never there ever here"
BACK TO TOP