Δημοσιεύθηκε στις 10.07.17

Μία θεατρική παράσταση δίπλα από το πιο γνωστό ναυάγιο της Κύπρου

Μία ιδέα του ηθοποιού Μάριου Ιωάννου παίρνει σάρκα και οστά τον προσεχή Αύγουστο στο πλαίσιο του Πάφος 2017 με την παράσταση "Ενώνοντας τη Μεσόγειο"

Πάφος
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

To ‘Uniting the Mediterranean Sea’/Ενώνοντας τη Μεσόγειο είναι ένα θεατρικό έργο που λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το έργο έχει σαν κύριο άξονά του τις έννοιες της κοινής θάλασσας και της κοινής πατρίδας και φέρνει μαζί έξι ηθοποιούς από έξι διαφορετικές πόλεις της Μεσογείου: την Αλεξάνδρεια, τη Βαρκελώνη, τη Μασσαλία, την Πάφο, τη Σμύρνη και την Ταγγέρη. Οι ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθεσία του Μάριου Ιωάννου και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αchim Wieland, θα συναντηθούν θεατρικά στην άκρη της θάλασσας, όπου ως ναυαγοί θα μοιραστούν το παρελθόν και τα όνειρα τους για ένα φωτεινό μέλλον.


Από τις πρόβες της παράστασης 

Το έργο γεννήθηκε σαν ιδέα στη γενέτειρα του Μάριου Ιωάννου, την Πάφο, το 2015 και συνεχίστηκε με τα ταξίδια του στη Μεσόγειο, παίρνοντας ψυχή από τις γνωριμίες του με τις πόλεις και τους ανθρώπους τους. Στη συνέχεια, σκηνοθέτης και ηθοποιοί συναντήθηκαν στην Πάφο όπου σε ένα κλίμα συμβίωσης έκαναν μια σειρά από εντατικές πρόβες. Στις συναντήσεις αυτές, οι ηθοποιοί, μέσω αυτοσχεδιασμών καταπιάστηκαν με θέματα όπως η θρησκεία, η εθνική ταυτότητα και οι προσωπικές  μνήμες. Βάσει της εμπειρίας αυτής και του υλικού που παρήχθη, o Μάριος Ιωάννου συνθέτει στο παρόν στάδιο το κείμενο του έργου.

Τερματική στάση του ταξιδιού θα είναι οι παραστάσεις του έργου, που θα λάβουν χώρα στην άκρη της θάλασσας στον κόλπο της  Πέγειας στην Πάφο, δίπλα από το προσαραγμένο ναυάγιο του Edro III.

Πληροφορίες 
Παραστάσεις 15-18 Αυγούστου, θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια, Πάφος, 20.00. Εισιτήρια προπωλούνται στο www.soldoutticketbox.com, στα καταστήματα και στα περίπτερα SoEasy σε όλη την Κύπρο και στο Pafos TimeOut Kiosk.

www.unitingmedsea.com

Facebook: Unitingmediterraneansea

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Η Λεμεσός για 10 μέρες θα γεμίσει καλλιτέχνες, μουσική και χορό!
THINGS TO DO

Η Λεμεσός για 10 μέρες θα γεμίσει καλλιτέχνες, μουσική και χορό!

Δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι σε διάφορα σημεία της πόλης, θα γεμίσουν με καλλιτέχνες, μουσική και χο...

Ο κύριος... "Despacito" έρχεται Κύπρο

Ο κύριος... "Despacito" έρχεται Κύπρο

Μόλις ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού

Πάφος2017: 4 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις!
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πάφος2017: 4 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις!

Καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, ανεβαίνουν στη σκηνή του Πάφος2017, και γεμίζουν τα καλοκαιρινά βρά...

Το Nicosia Chocolate Festival επιστρέφει δριμύτερο

Προσεχώς

Things to Do
Το Nicosia Chocolate Festival επιστρέφει δριμύτερο
BACK TO TOP