Δημοσιεύθηκε στις 10.08.17

Πάμε για μπανάκι σε 1 από τις 10 ξεχωριστές παραλίες της Λεμεσού

Το καλοκαίρι επιβάλλει ατέλειωτες βουτιές, στις πιο όμορφες παραλίες!

Λεμεσός
Δική σας βαθμολογία: 
Average: 5 (1 vote)
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παθιάζεται με τη φωτογραφία και τις καθάριες παραλίες του νησιού. Στα βιβλία, που έχει εκδώσει μέχρι τώρα, απαθανατίζει τις καλύτερες παραλίες και κολπάκια, που αξίζει να επισκεφτείς και να δροσιστείς στα καταγάλανα νερά τους.

Ακτή Κυβερνήτη
Παραλία
Το 1ο τμήμα της Ακτής Κυβερνήτη προσφέρει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο φυσικό και το ανθρώπινο περιβάλλον. Η έντονη αντίθεση της σκούρας γκρι άμμου και των λευκών ασβεστόλιθων, που εκτείνονται μέσα στο βαθύ μπλε της θάλασσας, συμπληρώνεται από τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες και τα κέντρα αναψυχής, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ξεκούρασης και άνεσης για κάθε επισκέπτη.
GPS Η Ακτή Κυβερνήτη είναι ευκρινώς σηματοδοτημένη στον αυτοκινητόδρομο Α1 και βρίσκεται περίπου 10 χλμ. ανατολικά της κύριας τουριστικής περιοχής της Λεμεσού.

Παραλία Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου
Παραλία
Ο Άγιος Γεώργιος Αλαμάνου είναι η τελευταία παραλία, που θα βρεις στη "Ρομαντική Ανατολική Λεμεσό". Η παραλία είναι μήκους περίπου 200 μέτρων και αποτελείται από ένα μείγμα βότσαλων και άμμου. Και στα δύο άκρα της παραλίας θα δει κανείς υπέροχα πετρώματα από ασβεστόλιθους, τα οποία φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά στο ηλιοβασίλεμα. Η παραλία είναι, επίσης, ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των ντόπιων ψαράδων.
GPS Μόλις αφήσεις τον αυτοκινητόδρομο Α1, στη διακλάδωση 18, προχωρήστε για περίπου 2 χλμ., μέχρι να φτάσεις στο σημείο, όπου ο δρόμος καταλήγει σε δύο κατευθύνσεις. Από το σημείο αυτό, ο δρόμος δεξιά οδηγεί στη Μονή, ενώ ο δρόμος αριστερά οδηγεί στην παραλία.

Ακτογραμμή Αμαθούντας και Παραλία Λούρες (Ξενοδοχείο Amathus)
Παραλία
Ένας υπέροχος υπερυψωμένος ξύλινος πεζόδρομος απλώνεται κατά μήκος της ακτής, ανάμεσα σε ερείπια βασιλικών στοών και οχυρωματικών τειχών, αναμειγνύοντας αρχαία και σύγχρονα χαρακτηριστικά, με φόντο την πανέμορφη θάλασσα της Μεσογείου. Το σημείο αυτό είναι απαγορευμένη αλιευτική ζώνη και αποτελεί μέρος ενός έργου από ύφαλους, που στόχο έχει την ανάπτυξη του πληθυσμού των ψαριών.
GPS Ερχόμενοι από την πόλη στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, πέρασε το Ξενοδοχείο Amathus και πάρε την αριστερή λωρίδα του δρόμου που επιστρέφει στη Λεωφόρο Αμαθούντος. Μόλις μπεις ξανά στον παραλιακό δρόμο, η ακτογραμμή της Αμαθούντας βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου.

Κόλπος Ζαπάλο (Απόλλων)
Παραλία
Κάτω ακριβώς από τον Ναό του Απόλλωνα, η παραλία στον Κόλπο Ζαπάλο είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για μια μεγάλη ακτογραμμή, που συνδυάζει απότομους γκρεμούς,
λεπτή καφέ άμμο, λευκά βράχια και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Η θέα από την κορυφή του κόλπου είναι εκπληκτική.
GPS Ο Κόλπος Ζαπάλο βρίσκεται κοντά στον παλαιό δρόμο Λεμεσού - Πάφου (Β6) στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων. Κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά, μόλις περάσεις τις πινακίδες για το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, στρίψε αριστερά μετά από περίπου 250 μέτρα και κατευθύνσου προς τη θάλασσα. Ο κόλπος είναι κρυμμένος πίσω από τους απότομους γκρεμούς.

Κόλπος και Ακτογραμμή Ακρωτηρίου
Παραλία Ο Κόλπος Ακρωτηρίου είναι ένας κρυμμένος θησαυρός για τους λάτρεις της φύσης. Ο παρθένος αυτός κολπίσκος, που περιβάλλεται από αμμόλοφους και ασυνήθιστες δομές άμμου, αποτελεί γόνιμο έδαφος για τις χελώνες Καρέτα-καρέτα και τις πράσινες θαλάσσιες χελώνες. Συνιστάται ιδιαίτερος σεβασμός σε όλη την περιοχή λόγω του εξαιρετικά ευαίσθητου οικοσυστήματος. Η παραλία έχει ψιλή καφέ-γκρι άμμο. Στα ανατολικά του κολπίσκου υπάρχει ένα μικρό αλιευτικό καταφύγιο.
GPS Από το Παλιό Λιμάνι κατευθύνσου δυτικά προς τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, για περίπου 8,5 χλμ., μέχρι να βρεις τον κυκλικό κόμβο Ζακακίου. Πάρε τη 2η έξοδο και προχώρησε για ακόμα 5,5 χλμ. διασχίζοντας το χωριό Ασώματος. Στο τέλος του δρόμου στρίψε αριστερά και οδήγησε για περίπου 5 χλμ. μέχρι να φτάσεις στο σημείο ελέγχου των Αγγλικών Βάσεων. Εδώ, στρίψε δεξιά και ακολούθησε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για περίπου 1 χλμ. μέχρι να βρεις την πινακίδα "Αλιευτικό Καταφύγιο Ακρωτηρίου". Στρίψε αριστερά και ακολούθησε το χωματόδρομο για περίπου 0,8 χλμ. και στη συνέχεια στρίψε δεξιά και προχώρησε ακόμα 1,5 χλμ. Ο Κόλπος Ακρωτηρίου βρίσκεται στα δεξιά του αλιευτικού καταφυγίου.

Κόλπος Αυδήμου
Παραλία
Ο Κόλπος της Αυδήμου αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία απόδρασης από τις πολυσύχναστες παραλίες. Πρόκειται για μια όμορφη ακτογραμμή, μήκους 1,8 χλμ. και πλάτους που φθάνει μέχρι και 40 μέτρα, δημιουργώντας ένα ιδανικό σκηνικό για την απόλυτη χαλάρωση. Η παραλία ξεκινά με βότσαλα, αλλά, καθώς πλησιάζεις τη θάλασσα, υπάρχει άφθονη άμμος, καθιστώντας την ιδανική για παιχνίδι, καθώς και για περπάτημα ή τζόκινγκ.
GPS Ο Κόλπος της Αυδήμου είναι περίπου 25 χλμ. δυτικά της πόλης της Λεμεσού. Οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου, πάρε την 2η έξοδο μετά το τούνελ, η οποία σηματοδοτείται προς Αυδήμου και κατευθύνσου νότια.

Ακτογραμμή Πισσουρίου προς Πάφο
Παραλία
Στα δυτικά προάστια της επαρχίας Λεμεσού, μετά το χωριό Πισσούρι και περίπου 2 χλμ. πριν την Πέτρα του Ρωμιού (τόπος γέννησης της Θεάς Αφροδίτης), υπάρχει ένα πολύ γραφικό, απομονωμένο τμήμα της ακτής, που βρίσκεται μεταξύ ασβεστόλιθων. Η ακτή έχει μεγάλα βότσαλα και είναι ίσως προτιμότερο να απολαύσει κανείς το τοπίο, παρά να κολυμπήσει.
GPS Οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου, πάρε την έξοδο για την Πέτρα του Ρωμιού. Στο τέλος του δρόμου, στρίψε δεξιά και προχώρησε για περίπου 1,5 χλμ. Σταθμεύεις στην άκρη του δρόμου, λίγο πριν φτάσεις στο περιφραγμένο τμήμα του δρόμου. Από εδώ ένα φυσικό μονοπάτι θα σε οδηγήσει στην παραλία, η οποία βρίσκεται περίπου 300 μέτρα μακριά.

Παραλία Παραμάλι
Παραλία
Είναι ιδανικό σποτ για κάιτ-σέρφινγκ. Η μεγάλη παραλία μήκους 1,2 χιλιομέτρων διαθέτει μία αμμώδη ακτή, σταθερούς ανέμους, σχεδόν κάθε απόγευμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και σχετικά ήρεμα νερά, χωρίς
κανένα περιορισμό για τους λάτρεις του σπορ. Η ακτή είναι αρκετά πλατιά, με πολύχρωμα βότσαλα και καφέ άμμο, τα οποία σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας και το παρθένο περιβάλλον, δημιουργούν μια χαλαρωτική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
GPS Η παραλία Παραμάλι βρίσκεται περίπου 25 χλμ. δυτικά της πόλης της Λεμεσού. Πάρε την πρώτη έξοδο μετά το τούνελ, κα στο τέλος του δρόμου στρίψε δεξιά, συνέχισε για περίπου 0,5 χλμ. και μόλις δεις την εκκλησία στρίψε αριστερά, με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος μετατρέπεται αργότερα σε χωματόδρομο και καταλήγει στην παραλία, περίπου 1,5 χλμ. μακριά.

Ακτογραμμή από Ακτή Κυβερνήτη μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου
Παραλία
Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα δυτικά της οργανωμένης παραλίας της Ακτής του Κυβερνήτη βρίσκεται μια πανέμορφη άθικτη έκταση ακτογραμμής από ασβεστόλιθους. Σε ορισμένα σημεία, αυτά τα ιζηματογενή πετρώματα, που σχηματίστηκαν αρκετά εκατομμύρια χρόνια πριν, αποτελούν την τέλεια φυσική ξαπλώστρα για τους λουόμενους, ενώ σε άλλα σημεία εκτείνονται στη θάλασσα σαν μικρές αποβάθρες ή προβλήτες.
GPS Η Ακτογραμμή από την παραλία της Ακτής του Κυβερνήτη μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου ξεκινά από το δυτικό άκρο της Ακτής του Κυβερνήτη (2ο τμήμα). Ο δρόμος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και διαρκεί περίπου
3,5 χλμ.

Ακτογραμμή Πισσουρίου (δυτικά)
Παραλία
Η ακτογραμμή δυτικά του χωριού Πισσούρι είναι εξαιρετική και ίσως η πιο φυσική και άθικτη περιοχή της "Άγριας Δύσης" της Λεμεσού. Η ίδια η διαδρομή προς την "παραλία", ή καλύτερα προς το στοχευμένο κομμάτι της ακτογραμμής, συστήνεται μόνο για τολμηρούς. Το περπάτημα διάρκειας περίπου 1 ώρας κατά μήκος της κορυφογραμμής του βουνού, με εντυπωσιακές απότομες πλαγιές ύψους 200 μέτρων στη μια πλευρά και μια κοιλάδα από θάμνους, πεύκα και κυπαρίσσια στην άλλη πλευρά, απαιτεί υπομονή, κατάλληλα παπούτσια και σχετικά καλή φυσική κατάσταση.
GPS Από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου, πάρε την έξοδο για το χωριό Πισσούρι (η έξοδος μετά τον Κόλπο Πισσουρίου). Διέσχισε το χωριό και κατευθύνσου προς τον τηλεπικοινωνιακό σταθμό της CYTA, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη, περίπου 2,5 χλμ. νότια από την κύρια εκκλησία του χωριού. Μια μεγάλη επί τόπου κεραία είναι ένα καλό ορόσημο (ιδίως για το ταξίδι της επιστροφής).

*Μάθε ακόμα περισσότερα μυστικά για τη Λεμεσό, στο ένθετο "Πάμε Λεμεσό" του Time Out Cyprus που θα βρεις στα περίπτερα.

DETAILS
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • E-mail:
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Last minute check in στο βουνό σε 8 μπουτίκ ξενοδοχεία
GUIDE

Last minute check in στο βουνό σε 8 μπουτίκ ξενοδοχεία

Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα 

Καλοκαίρι στα roof bars της Κύπρου
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Καλοκαίρι στα roof bars της Κύπρου

12 ταράτσες γίνονται το αγαπημένο μας σημείο συνάντησης και αυτό το καλοκαίρι 

To πρώτο περιστρεφόμενο lounge bar της Κύπρου άνοιξε τις πόρτες του
BARS & CLUBS

To πρώτο περιστρεφόμενο lounge bar της Κύπρου άνοιξε τις πόρτες του

Ένα πρωτότυπο στέκι που ανοίγει σήμερα και αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις 

Ο Μάρκος Σεφερλής έρχεται για περιοδεία στην Κύπρο

Προσεχώς

Θέατρο
Ο Μάρκος Σεφερλής έρχεται για περιοδεία στην Κύπρο
BACK TO TOP