Δημοσιεύθηκε στις 29.09.17

5+1 λόγοι για να πας στην Κοφίνου αυτή την Κυριακή

Ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου θα σε ταξιδέψει εκεί με τις γεύσεις και τα αρώματά του

Λάρνακα
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί και φέτος όπως κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, μέρα ανεξαρτησίας της Κύπρου.


Εικόνες από το περσινό φεστιβάλ στην Ορά 

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από τις 15.00 μέχρι αργά το βράδυ θα βρεθούμε στην Κοφίνου.

Εκείνο για το οποίο ξεχωρίζει το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετικό χωριό της ορεινής και ημιορεινής επαρχίας της Λάρνακας. Αυτό το στοιχείο κάνει μοναδικό το συγκεκριμένο φεστιβάλ αφού κάθε διοργάνωση υιοθετεί τα χαρακτηριστικά στοιχεία της κάθε κοινότητας που το φιλοξενεί.

Η περσινή επιτυχημένη εκδήλωση στην γραφική κοινότητα της Οράς δίνει φέτος τη σκυτάλη σε μία άλλη ιδιαίτερη κοινότητα της Λάρνακας, την Κοφίνου.


Ο Σύλλογος Γυναικών από την Επισκοπή του Ηρακλείου Κρήτης θα βρεθούν και φέτος στο φεστιβάλ με τα προϊόντα τους 

Σήμερα, η Κοφίνου αποτελεί μία κοινότητα προσφύγων στην οποία συναντούμε πρόσφυγες από 80 σχεδόν χωριά της κατεχόμενης Κύπρου. Αυτό ακριβώς το στοιχείο θα βιώσουμε και στο φεστιβάλ την Κυριακή αφού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε, να γνωρίσουμε και να γευτούμε προϊόντα από αυτά τα κατεχόμενα χωριά.

14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
Ο κυριότερος λόγος για να βρεθείς την Κυριακή στην Κοφίνου είναι το υπέροχο αυτό παραδοσιακό φεστιβάλ όπου θα βιώσεις, θα γευτείς και θα γνωρίσεις την γαστρονομία της Κύπρου, τα τοπικά προϊόντα της ορεινής Λάρνακας, τις χειροτεχνίες αλλά και θα νιώσεις εκείνο το υπέροχο συναίσθημα που θα σου προκαλέσει η ατμόσφαιρα του φεστιβάλ.

Γεύσεις από τις κατεχόμενες περιοχές
Φέτος, στο φεστιβάλ θα συναντήσεις γεύσεις από τα κατεχόμενα χωριά της Κύπρου αφού η Κοφίνου αποτελεί μία κοινότητα-κράμα προσφύγων. Έτσι, θα παρουσιαστούν το καρπασίτικο κουλούρι, η τσιππόπιτα της Μεσαορίας, οι μιλλόπιτες της Γιαλούσας και πολλά άλλα με επιδείξεις παρασκευής διαφόρων γλυκών και εδεσμάτων. Ταυτόχρονα, εθελόντριες από την Κοφίνου έφτιαξαν πενταντόστιμες γλυσταρκές για να προσφέρουν στους επισκέπτες.

Αφιέρωμα στη γαλακτοκομία και το χαλούμι
Κάθε χρόνο το φεστιβάλ υιοθετεί τα χαρακτηριστικά της κοινότητας που το φιλοξενεί. Η Κοφίνου είναι ένα χωριό παραγωγή γάλακτος γι’ αυτό το φετινό φεστιβάλ αφιερώνεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το χαλούμι και την αναρή. Ο γνωστός Κύπριος σεφ θα βρίσκεται εκεί φτιάχνοντας δημιουργικές συνταγές με τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Παρόν και το Κολοκάσι Σωτήρας
Το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας φιλοξενεί φέτος τον Δήμο Σωτήρας και το ΠΟΠ προϊόν του, το γνωστό μας κολοκάσι. Περίπτερο του Δήμου θα βρίσκεται στο φεστιβάλ και θα φτιάχνει πιάτα με κολοκάσι και θα δίνει όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν της Κύπρου.

Η Παναγία της Κοφίνου
Αν βρεθείς, λοιπόν, την Κυριακή στην Κοφίνου πέρασε να ανάψεις ένα κεράκι στην Παναγία της Κοφίνου. Πρόκειται για ένα ναό του 11ου αιώνα ο οποίο χτίστηκε πάνω στα ερείπια μίας άλλης μεγαλύτερης εκκλησίας, Βασιλικής που υπήρχε εκεί στα πρώτα χριστιανικά χρόνια της Κύπρου.

Για φαγητό
Στο χωριό υπάρχουν πολύ καλά εστιατόρια για φαγητό. Πολύ καλές συστάσεις έχουμε για το εστιατόριο Άγιος Αμβρόσιος (Λέφος) (24323124), τo White Kantara (99264933) και το εστιατόριο Μαρίνα (24323166).

Γράφει ο Μιχάλης Χριστοδούλου

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Πού να βγω για φαγητό Σάββατο βράδυ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Πού να βγω για φαγητό Σάββατο βράδυ

25 ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό το σαββατόβραδο στην πρωτεύουσα 

8 πολύ καλοί λόγοι για να πας στον Φαρμακά το σαββατοκύριακο
GUIDE

8 πολύ καλοί λόγοι για να πας στον Φαρμακά το σαββατοκύριακο

Μία μίνι εκδρομή μέχρι τον πανέμορφο Φαρμακά της επαρχίας Λευκωσίας αυτό το σαββατοκύριακο 

Η πιο διάσημη χαλλουμωτή στην Κύπρο, είναι ένα πραγματικό success story
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Η πιο διάσημη χαλλουμωτή στην Κύπρο, είναι ένα πραγματικό success story

Αν περνάτε από τη περιοχή του Αστρομερίτη (και δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα) μια δοκιμή θα σας πείσει

Η επιτυχημένη "Ειρήνη" του Αριστοφάνη ταξιδεύει από την Ελλάδα στην Κύπρο

Προσεχώς

Θέατρο
Η επιτυχημένη "Ειρήνη" του Αριστοφάνη ταξιδεύει από την Ελλάδα στην Κύπρο
BACK TO TOP