Δημοσιεύθηκε στις 12.10.17

Το γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ Alimenterre για πρώτη φορά στην Κύπρο

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τη γεωργία και το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων

Λευκωσία
ΕΩΣ24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • FIND A CINEMA
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

"Αν θες ν’αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα απ’το πιάτο σου!” Έτσι μας προσκαλεί φέτος στο πρωτότυπο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ η Kerstin Wittig Fergeson, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του οργανισμού Future Worlds Center.

Από τις 17 και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017, ο κυπριακός μη κυβερνητικός οργανισμός Future Worlds Center, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο το γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ ALIMENTERRE. Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τη γεωργία και το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων.

Οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. στο Cine Studio - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έγκωμη) και η είσοδος είναι δωρεάν.

Στις 17 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία “Bientôt dans vos assiettes” (Transgenic Wars) σχετική με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και η ταινία “Consommer autrement, quelles solutions?” (Responsible Consumption Groups) που προτείνει εναλλακτικές λύσεις στο παγκόσμιο σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων.

Στις 19 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ μικρού μήκους “Nourrir une métropole” (Feed the Greater Paris) που μελετά τις λύσεις για την ικανοποίηση των αναγκών τροφίμων ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού.

Η βραδιά θα κλείσει με το ντοκυμαντέρ “Bugs”, μια εκπληκτική ταινία σχετική με ταέντομα για ανθρώπινη κατανάλωση και τις προοπτικές αυτής της επιχείρησης.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Land Grabbing” το οποίο εντάσσει το θεατή στις ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Hold up sur la banane” που μελετά την παγκόσμια βιομηχανία μπανάνας, το φρούτο που πιο πολύ καταναλώνεται ανά το παγκόσμιο.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. Μετά από τις προβολές στις 17 και στις 24 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με ειδικούς προσκεκλημένους, εκ των οποίων ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Χ. Θεοπέμπτου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταναλωτών κ. Γ. Στυλιανού και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών κ.Χ. Πίγγουρας.

DETAILS
FIND A CINEMA
ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΟΛΗ
Μακεδονιτίσσης 46, Έγκωμη
1724ΟΚΤ
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Weekend εξορμήσεις σε 6 πανέμορφα χωριά της Kύπρου
GUIDE

Weekend εξορμήσεις σε 6 πανέμορφα χωριά της Kύπρου

Πού θα πας, τι θα φας και πού θα μείνεις σε ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο στην ορεινή Κύπρο&nbs...

10 μαγαζιά για τους λάτρεις του κρέατος
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

10 μαγαζιά για τους λάτρεις του κρέατος

Υποκύπτουμε στη χαρά του κρέατος σε μία δεκάδα από μαγαζιά σε Λευκωσία και Λεμεσό 

10 λόγοι για μία εκδρομή στην Κακοπετριά
GUIDE

10 λόγοι για μία εκδρομή στην Κακοπετριά

Ντύσου καλά, βάλε παλτό, σκουφάκι και γαντάκια και φύγαμε...

Το δημοφιλές μιούζικαλ "Mamma Mia" έρχεται από το Λονδίνο στην Κύπρο

Προσεχώς

Θέατρο
Το δημοφιλές μιούζικαλ "Mamma Mia" έρχεται από το Λονδίνο στην Κύπρο
BACK TO TOP