Δημοσιεύθηκε στις 12.10.17

Το γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ Alimenterre για πρώτη φορά στην Κύπρο

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τη γεωργία και το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων

Λευκωσία
ΕΩΣ24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • FIND A CINEMA
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

"Αν θες ν’αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα απ’το πιάτο σου!” Έτσι μας προσκαλεί φέτος στο πρωτότυπο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ η Kerstin Wittig Fergeson, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του οργανισμού Future Worlds Center.

Από τις 17 και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017, ο κυπριακός μη κυβερνητικός οργανισμός Future Worlds Center, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο το γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ ALIMENTERRE. Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τη γεωργία και το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων.

Οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. στο Cine Studio - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έγκωμη) και η είσοδος είναι δωρεάν.

Στις 17 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία “Bientôt dans vos assiettes” (Transgenic Wars) σχετική με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και η ταινία “Consommer autrement, quelles solutions?” (Responsible Consumption Groups) που προτείνει εναλλακτικές λύσεις στο παγκόσμιο σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων.

Στις 19 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ μικρού μήκους “Nourrir une métropole” (Feed the Greater Paris) που μελετά τις λύσεις για την ικανοποίηση των αναγκών τροφίμων ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού.

Η βραδιά θα κλείσει με το ντοκυμαντέρ “Bugs”, μια εκπληκτική ταινία σχετική με ταέντομα για ανθρώπινη κατανάλωση και τις προοπτικές αυτής της επιχείρησης.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Land Grabbing” το οποίο εντάσσει το θεατή στις ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Hold up sur la banane” που μελετά την παγκόσμια βιομηχανία μπανάνας, το φρούτο που πιο πολύ καταναλώνεται ανά το παγκόσμιο.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. Μετά από τις προβολές στις 17 και στις 24 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με ειδικούς προσκεκλημένους, εκ των οποίων ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Χ. Θεοπέμπτου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταναλωτών κ. Γ. Στυλιανού και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών κ.Χ. Πίγγουρας.

DETAILS
FIND A CINEMA
ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΟΛΗ
Μακεδονιτίσσης 46, Έγκωμη
1724ΟΚΤ
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

10 φινετσάτα εστιατόρια βρήκαν στέγη σε εντυπωσιακά αρχοντικά
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

10 φινετσάτα εστιατόρια βρήκαν στέγη σε εντυπωσιακά αρχοντικά

Αναπαλαιωμένα αρχοντικά μίας άλλης εποχής έγιναν η στέγη για περίτεχνους και ατμοσφαιρικούς χώρους ε...

Ένα φεστιβάλ αποκλειστικά για γλυκά έρχεται στη Λευκωσία
THINGS TO DO

Ένα φεστιβάλ αποκλειστικά για γλυκά έρχεται στη Λευκωσία

Έτοιμάσου για το πιο λαχταριστό φεστιβάλ του 2018, το 1ο The Desserts Festival που θα πραγματοποιηθε...

Το Ρόδον γίνεται τεσσάρων αστέρων
GUIDE

Το Ρόδον γίνεται τεσσάρων αστέρων

Νέο εστιατόριο, σπα, θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο για ποδόσφαιρο και επέκταση της αίθουσας συνεδ...

Κάκνα του Πέτρου Σιδερά

Προσεχώς

Τέχνη
Κάκνα του Πέτρου Σιδερά
BACK TO TOP