Δημοσιεύθηκε στις 05.12.17

Ο μεγαλύτερος παραγωγός αλκοολούχων ποτών της Ρουμανίας, γιόρτασε στην Κύπρο

Ίδρυση του Alexandrion Foundation Cyprus και απονομή βραβείων

Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Την πύλη Αμμοχώστου επέλεξε το Alexandrion Foundation Cyprus, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, για την επίσημη πρώτη παρουσίασή του στην Κύπρο. Σε κλίμα συγκίνησης και τιμής απονεμήθηκαν βραβεία σε εξέχουσες προσωπικότητες της Κύπρου και της Ρουμανίας που με τη δράση τους συνέβαλαν ουσιαστικά στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Σε μια ατμόσφαιρα που απέπνεε αίγλη και μελωδικότητα στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, η Πύλη Αμμοχώστου, έγινε ο χώρος όπου το Alexandrion Foundation Cyprus θεμελίωσε, με την απονομή βραβείων, έναν δίαυλο επικοινωνίας και ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού ανάμεσα στην Κύπρο και τη Ρουμανία.

Το Alexandrion Foundation είναι ένα ίδρυμα που ξεκίνησε το 2003 από τη Ρουμανία ως ανεξάρτητος φορέας του Alexandrion Group, του μεγαλύτερου παραγωγού αλκοολούχων ποτών της Ρουμανίας.

Το ίδρυμα στοχεύει στην προώθηση και την ενίσχυση των ιδεών του ανθρωπισμού με έμφαση στα πολιτιστικά δρώμενα και στον αθλητισμό. Το κοινό σημείο αναφοράς σε όλες τις δράσεις του ιδρύματος είναι η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη φορέων, ανεξάρτητων ομάδων και οργανισμών που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την προσπάθειά του να εξελιχθεί.

Τις αρχές αυτές, όπως διατύπωσε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Nawaf Salameh, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Alexandrion Foundation και Αlexandrion Group, ευελπιστεί να καλλιεργήσει και να προωθήσει το ίδρυμα και στην Κύπρο, ως μια χώρα που έχει μακραίωνες επαφές με τη Ρουμανία, τόσο στο κομμάτι των εμπορικών σχέσεων, όσο και στην ανταλλαγή πολιτισμού, κουλτούρας και ιδεών.

Γι’ αυτόν τον σκοπό και η εκδήλωση της ίδρυσης του Alexandrion Foundation Cyprus αφιερώθηκε στις προσωπικότητες εκείνες που ενίσχυσαν και ενισχύουν με τη δράση τους, τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Με το παραπάνω ως θεμελιώδη αρχή επιλέχθηκαν από το ίδρυμα να βραβευτούν οι τιμώμενοι, στο πρόσωπο των οποίων αντικατοπτρίζεται  το έργο και η συνεισφορά ανθρώπων που χωρίς καμία υστεροβουλία έχουν ταχθεί στην ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Ρουμανίας.

Την απονομή των βραβείων ακολούθησε μια λαμπερή δεξίωση με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής σε ρυθμούς jazz και swing, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα εδέσματα και ευφάνταστα κοκτέιλ από την γκάμα των ποτών που εισάγει στην Κύπρο το Alexandrion Group μέσω του επίσημου διανομέα στη Κύπρο Fereos Fourpoint Distribution Ltd.

Το  Alexandrion Foundation Cyprus, με την απονομή των βραβείων που διοργάνωσε στην πύλη Αμμοχώστου, έθεσε τα θεμέλια για τη δράση του στο νησί και εγκαινίασε μια σχέση κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού.

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

10 σούπερ εκδρομές για το Πάσχα
GUIDE

10 σούπερ εκδρομές για το Πάσχα

Παίρνουμε τα όρη και τις πεδιάδες και κάνουμε Πάσχα στο χωριό!

Ένα κατάστημα που πουλάει μόνο παπάκια μόλις άνοιξε στην Κύπρο!
SHOPPING

Ένα κατάστημα που πουλάει μόνο παπάκια μόλις άνοιξε στην Κύπρο!

Ένα μοναδικό για την Κύπρο concept store έκανε μόλις σήμερα την εμφάνισή του και σίγουρα θέλουμε να ...

10 στέκια που τρως φθηνά στη Λευκωσία
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

10 στέκια που τρως φθηνά στη Λευκωσία

Μαγαζιά της πρωτεύουσας για low budget έξοδο

Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει την ισπανική κωμωδία "Τρεις"

Προσεχώς

Θέατρο
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει την ισπανική κωμωδία "Τρεις"
BACK TO TOP