Δημοσιεύθηκε στις 09.01.18

"The Space Art For Charity "

Μία πρωτοβουλία που αφορά την Τέχνη και στηρίζει τον ΠΑΣΥΚΑΦ και τον Πολιτισμό

Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

"Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε αυτούς που στηρίζουν την Διεθνή έκθεση The Space Art 2018 και εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά των καλλιτεχνών που δωρίζουν τα έργα τους και με ταλέντο τους βοηθούν να μαζευτούν χρήματα για τον Σύνδεσμο μας.”

Νικόλας Φιλίππου, Εκτελεστικός Διευθυντής ΠΑΣΥΚΑΦ

The Space Art For Charity – η Έκθεση έργων τέχνης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία το 2016 στο ξενοδοχείο Annabelle στην Πάφο τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε προσελκύσει πολλούς λάτρεις της τέχνης, αγοραστές και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλη την Κύπρο. 

Έχουμε αποφασίσει ότι στην επόμενη μας έκθεση, το 100% των πωλήσεων από τα έργα τέχνης που θα δωρίζουν οι καλλιτέχνες θα δίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος ο φιλανθρωπικός οργανισμός που θα στηρίξουμε είναι ο ΠΑΣΥΚΑΦ – Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, ο οποίος προσφέρει δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειες τους σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Επίσης ο ΠΑΣΥΚΑΦ δραστηριοποιείτε στον τομέα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.

Το “The Space Art For Charity” είναι μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που συνδυάζει την προώθηση αξιόλογων καλλιτεχνών με την σημαντική οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανισμών.  

Η πρώτη έκθεση πέρσι περιελάβανε εκλεκτούς Κύπριους και Ευρωπαίους καλλιτέχνες όπως οι Άντρος Ευσταθίου, Γιώργος Κοτσώνης,  Ρένος Στεφανή, Σούζαν Βάργας, Έλλη Λέστα, Γιάννης Σακελλής,  Alexander Marescu, Χαράλαμπος Μαραρίτης και David Batchelor.

Tον Ιούνιο του 2017 πραγματοποιήθηκε ακόμα μία έκθεση, αυτή τη φορά με φωτογραφίες που δώρισαν Κύπριοι Φωτογράφοι. Μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία The Space Art for Charity έχει μαζέψει το ποσό των €10,000 για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Μετά από την επιτυχία των δύο προηγούμενων εκθέσεων, το 2018 επιθυμούμε να επεκτείνουμε την εκδήλωση και σε άλλες επαρχίες της Κύπρου, στη Λευκωσία και Λεμεσό.  Προγραμματίζουμε μία έκθεση έργων τέχνης η οποία θα διαρκέσει τέσσερις (4) βδομάδες, με τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να έχουν συμφωνήσει το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων τους να δοθεί στον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Η Διεθνής έκθεση έργων τέχνης 2018 θα ανοίξει στις 17 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο, με κοκτέιλ πάρτι και εκλεκτούς προσκεκλημένους. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για δύο βδομάδες. 

Μετά την Πάφο η έκθεση θα μεταφερθεί στη Λεμεσό στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαθούσια Αφροδίτη όπου θα μείνει ανοικτή από τις 3 μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Μετά θα πάει στο 1010 Hall στη Λευκωσία. Η έκθεση θα μείνει και εκεί ανοικτή για μία βδομάδα από τις 10 μέχρι τις 17 Μαρτίου. Την τελευταία μέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί πάρτι για το κλείσιμο και δημοπρασία για όσα έργα δεν θα πωληθούν μέχρι εκείνη τη μέρα.

Η εκδήλωση των τεσσάρων εβδομάδων θα είναι 100% μη κερδοσκοπική και στοχεύει να πραγματοποιηθεί με μηδενικό κόστος, βασιζόμενη στην στήριξη χορηγών, συνεργατών και εθελοντών. Όλοι οι εκθεσιακοί χώροι έχουν παραχωρηθεί δωρεάν και τους ευχαριστούμε. Όλα τα έσοδα θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ, γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Ζητούμε από Κύπριους και Ευρωπαίους καλλιτέχνες που έχουν βάση την Κύπρο, να δωρίσουν ένα έργο τέχνης για να πωληθεί προς όφελος του ΠΑΣΥΚΑΦ για να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει στους ασθενείς με καρκίνο. 

Το The Space Art For Charity βασίζεται σε χορηγίες, συμμετοχή εθελοντών και μία κοινωνία ανθρώπων που θέλει να προσφέρει σε αυτό τον αξιόλογο σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το πως μπορείτε να δωρίσετε ένα έργο τέχνης ή να χορηγήσετε την εκδήλωση παρακαλώ επικοινωνήστε με την Sarah Coyne στο 99 254491, ή email: thespaceartforcharity@gmail.com

THE SPACE ART FOR CHARITY – 17 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου, 2018

Γράφει Π.Ι.Β.

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Αποκριές 2018: πότε "πέφτουν" Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα
GUIDE

Αποκριές 2018: πότε "πέφτουν" Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Οι Αποκριές πλησιάζουν μαζί και το Καρναβάλι. Μάθε τις ημερομηνίες

Το 2018 ταξιδεύουμε απευθείας από την Κύπρο σε πολλούς υπέροχους προορισμούς
GUIDE

Το 2018 ταξιδεύουμε απευθείας από την Κύπρο σε πολλούς υπέροχους προορισμούς

9 -νέες κυπριακές και ξένες αερογραμμές- θα κάνουν τη νέα χρονιά ακόμα πιο ταξιδιάρικη

6+1 καινούργια μπαρ για έξοδο
BARS & CLUBS

6+1 καινούργια μπαρ για έξοδο

Οι καινούργιες αφίξεις γίνoνται νέες προτάσεις για ποτό και μουσική 

Η Στέλα Φυρογένη σκηνοθετεί το έργο "Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα"

Προσεχώς

Θέατρο
Η Στέλα Φυρογένη σκηνοθετεί το έργο "Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα"
BACK TO TOP