Δημοσιεύθηκε στις 11.01.18

Τα 50 παραδοσιακά φεστιβάλ του 2018 που περιμένουμε με ανυπομονησία

Τα παραδοσιακά φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο, είναι τόσο συχνά που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις και πού να πας!

Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Κάθε χρόνο στα χωριά της Κύπρου μας πραγματοποιούνται κάποια μικρά ή και μεγάλα φεστιβάλ, σταθερά ή για πρώτη φορά, εκ των οποίων μερικά από αυτά έχουν ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στο κοινό και κάποια άλλα μικρότερη.

Όπως και να 'χει, όμως, η διοργάνωσή τους μας φέρνει πιο κοντά στην κυπριακή παράδοση και κουλτούρα και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για να εξορμήσουμε στην κυπριακή φύση, στα χωριά μας, να γνωρίσουμε την κυπριακή ύπαιθρο, τα προϊόντα και τους κάτοικους της.

Εξ ου λοιπόν και το Time Out έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει κάποιες από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην ορεινή Κύπρο. Και όπως θα δείτε, επικεντρώνονται σε μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων και όχι μόνο, όπως τον παλουζέ και τον σουτζιούκο, τα θεραπευτικά βότανα, την κτηνοτροφία και το κολοκάσι. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Φεστιβάλ Βότανα και Γαϊδουράκια
Πέρσι για πρώτη φορά δύο θεματικά πάρκα, το Cyherbia Botanical Park και το Golden Donkeys Farm, ένωσαν δυνάμεις για την πραγματοποίηση του πιο πάνω φεστιβάλ. Φέτος το σαββατοκύριακο 24 & 25 Μαρτίου στους χώρους του Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου, το φεστιβάλ επαναλαμβάνεται, έχοντας τη στήριξη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
5ο Φεστιβάλ Ψαριού, Πόλη Χρυσοχούς

Στο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο στην Πόλη Χρυσοχούς θα προσφέρεται δωρεάν ψάρι και ποτό προς τους επισκέπτες και θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και παιδική γωνιά. Πάντως το περσινό Φεστιβάλ Ψαριού, που διοργανώθηκε από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς σε συνεργασία με τους εστιάτορες του Λατσιού, σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

ΜΑΪΟΣ
11η Γιορτή Τριαντάφυλλου, Αγρός

Παρόλο που δεν οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα "κλείσει", εμείς και φέτος το Μάιο δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει και πάλι την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με την ονομασία του Αγρού. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ τριαντάφυλλου που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση της συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου. Στη Γιορτή αυτή του Άγριου Τριανταφύλλου μπορείτε να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, αλλά και να μάθετε για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται σεμινάριο, έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.

Φεστιβάλ "Ανά-Βιώματα"
Φέτος την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, θα πάμε στην όμορφη Δορά, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» παράδοσης, γεύσεων και πολιτισμού, που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τοπικά φεστιβάλ των Κρασοχωριών Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Εξάλλου, τα εδέσματα αλλά και τα προϊόντα που φτιάχνονται στη Δορά είναι ξακουστά και αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Το χαλούμι, ο παλουζές, τα κουλουρούθκια με το έψιμα, το ρέσι, τα καττιμέρια, τα αρκατένα είναι μερικά από τα ξακουστά προϊόντα που παράγονται στη Δορά και το Φεστιβάλ. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας, παρασκευής χαλουμιού και παλουζέ, ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια και να γνωρίσει την Ανα-Βίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων.
Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και θα υπάρχουν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης Κορδυλάς, Έκθεση Φωτογραφίας, Αφήγηση παραμυθιών, μύθων και θρύλων της Δοράς, Άρμεγμα και κούρεμα προβάτων, ξενάγηση στο χωριό κ.ά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί Παιδική Γωνιά με Φουσκωτά, Κλόουν, Face -painting και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά! (Με Δωρεάν Είσοδο). Το πρόγραμμα θα δημοσιευθεί μέσα στον Απρίλιο.

Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια
Ο Μάιος ως γνωστόν θεωρείται ο μήνας που γεννιούνται τα γαϊδουράκια. Εξ ου και φέτος την Πρωτομαγιά η Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνουν μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Στο πλαίσιο και της φετινής γιορτής θα μας συστήσουν το γλυκύτατο ζώο που τα παλιά χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων της Κύπρου και τώρα τείνει να εκλείψει.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Γιορτή του Γλυτζιστού, Κοιλάνι

"Γιορτή του γλυτζιστού", ναι καλά διάβασες κι αν δεν την έχεις τιμήσει με την παρουσία σου ακόμα, φέτος είναι ευκαιρία να το κάνεις! Μια γιορτή γεμάτη γλυκά και παράδοση, που διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γυναικών Κοιλανίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας, τα οποία φτιάχνονται με ιδιαίτερη φροντίδα και κατά την παράδοση από τις γυναίκες του χωριού, ενώ τα μουσεία και τα οινοποιεία του χωριού είναι ανοιχτά για το κοινό. Φέτος το αναμένουμε και πάλι τον Ιούνιο. Πού αλλού, στο χωριό Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού.

Φεστιβάλ Ψαριού
Και το φετινό Ιούνιο και συγκεκριμένα το διήμερο 10 & 11 Ιουνίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνουν το ετήσιο Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι. Ένα φεστιβάλ με φρέσκο ψάρι και άλλα κυπριακά εδέσματα και μουσική.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Φεστιβάλ Βοτάνων-Λεβάντας, Πλάτρες
Τον Ιούλιο στις Πλάτρες θα διοργανωθεί και φέτος μια πολύ όμορφη εκδήλωση με άρωμα, γεύση και χρώμα λεβάντας! Με αυτή την αφορμή λοιπόν πάμε όπως και πέρσι να φυτέψουμε λεβάντες και να απολαύσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο στο μαγικό αυτό βότανο. Παγωτό λεβάντας στη βεράντα του ξενοδοχείου Forest Park, σοκολατάκια λεβάντας στο Σοκολατοποιείο Πλατρών, λουκουμάδες λεβάντας στην αυλή του Petit Palais, τσάι λεβάντας στο Orosimo και κρέπες σοκολάτας με λεβάντα στον Πήγασο είναι μόνο μερικά από τα προσφερόμενα παραδείγματα.

Γιορτή του Βοσκού - Πάχνα
Μπορεί να πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μόλις το 2014, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Στην Πάχνα λοιπόν θα απολαύσουμε και φέτος γαλακτοκομικά προϊόντα, θα γνωρίσουμε παραδοσιακά ποιμενικά επαγγέλματα, θα δούμε πώς κουρεύουν και αρμέγουν αιγοπρόβατα, ενώ θα υπάρχει και έκθεση με παραδοσιακές φυλές ζώων που εκτρέφονται στην περιοχή καθώς επίσης και επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων. Ο επισκέπτης θα επισκεφθεί την έκθεση αντικειμένων και εργαλείων σχετικών με την κτηνοτροφία και θα απολαύσει παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής - Παραδοσιακών προϊόντων Φοινιού
Η θεματική της πιο πάνω εκδήλωσης έχει να κάνει με την τέχνη της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής η οποία έχει παράδοση η κοινότητα Φοινιού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίδειξη της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής, ψήσιμο αγγείων με τον παραδοσιακό τρόπο, διαλέξεις, εκθέματα αγγειοπλαστικής, ξενάγηση στην κοινότητα και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Φεστιβάλ Κολοκασιού, Σωτήρα Αμμοχώστου
Στο Φεστιβάλ θα γευτείς και πάλι το κολοκάσι μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους, ακόμα και σε κοκτέιλ! Παράλληλα θα απολαύσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα!

2ο Φεστιβάλ Γλυκού του κουταλιού
Στο περσινό και πρώτο φεστιβάλ, που διοργανώθηκε πέρσι από το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς, βγήκαν 'Από την Αρμαρόλλα της γιαγιάς… στα δρομάκια της Κακοπετριάς' 49 διαφορετικά γλυκά του κουταλιού, χαρίζοντάς μας γερή δόση παράδοσης! Φέτος, σίγουρα αναμένουμε περισσότερα και ίσως και λίγο νωρίτερα (τέλη του καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου).

Γιορτή του Ταβά 2017, Λεύκαρα
Με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, διοργανώνεται πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή παραδοσιακών μουσικών συγκροτημάτων, παρασκευή του γνωστού Λευκαρίτικου Ταβά εθελοντικά από τις Λευκαρίτσσες και προσφορά του νόστιμου αυτού πιάτου δωρεάν.

Φεστιβάλ Παστελιού, Ανώγυρα
Το παστέλι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το χωριό Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού. Εξάλλου η Ανώγυρα είναι το μοναδικό χωριό όπου συνεχίζει ακόμη να παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο το χαρουπόμελο και το παστέλλιν, ενώ στο χωριό λειτουργεί ακόμα και Μουσείο Παστελιού. Εξ ου και το χωριό τιμά το προϊόν αυτό με τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα το Σεπτέμβριο και όπου απολαμβάνουμε προϊόντα όπως παστέλλι και κουλουρούθκια δωρεάν!

Φεστιβάλ Ροδιού, Ορμήδεια
Το φεστιβάλ Ροδιού στην Ορμήδεια προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία με τη δοκιμή διαφόρων προϊόντων από ρόδι και αρκετή διασκέδαση με χορούς από τοπικές ομάδες. Εξάλλου, πρόκειται για ένα χωριό πλούσιο σε ροδιές. Το φεστιβάλ διεξάγεται κάθε Σεπτέμβρη στο χωριό Ορμήδεια, στο Κοινοτικό Πάρκο, με πολλές εκδηλώσεις.

Φεστιβάλ Αρτοσκευασμάτων, Γαλάτα
Η πιο πάνω εκδήλωση γίνεται στην πλατεία της Γαλάτας και έχει ως θέμα την παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων αφού η περιοχή εξαιτίας των μύλων που διαθέτει έχει παράδοση στην παρασκευή αρτοσκευασμάτων. Στο χώρο της εκδήλωσης γίνεται επιτόπια παρασκευή αρτοσκευασμάτων και παράλληλα υπάρχει παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι επισκέπτες έχουν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφτούν τις βυζαντινές εκκλησίες και το λαογραφικό μουσείο της κοινότητας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
12ο Φεστιβάλ Μήλου, Κυπερούντα

Η Κυπερούντα, το μεγαλύτερο ορεινό χωριό κι ένα από τα ψηλότερα χωριά της Κύπρου, διοργανώνει κάθε χρόνο τον Οκτώβριο το "Φεστιβάλ Μήλου". Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται έκθεση ποικιλιών μήλου κυπριακής καλλιέργειας καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα το μήλο. Ακόμα έκθεση παραδοσιακών και σύγχρονων εργαλείων καλλιέργειας μήλων αλλά και λαϊκή αγορά με μήλα και αχλαδόμηλα, μια εξαιρετική ποικιλία της Κυπέρουντας που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιτόπια αρασκευή ππαλουζέ από χυμό μήλου και παρουσίαση εδεσμάτων με κύριο συστατικό το ξακουστό φρούτο της περιοχής. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται τέλος σεμινάριο, διάλεξη και διαγωνισμοί.

Μαδαρή Μάνα Γη 15 - «Και Οίνος Ευφραίνει Καρδίαν Ανθρώπου…», Πολύστυπος
Ο Πολύστυπος, κάθε χρόνο, διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με επίκεντρο τον τρύγο και δραστηριότητες όπως έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Τρύγο, έκθεση αντικειμένων που σχετίζονται με τον Τρύγο και την παραγωγή των προϊόντων του σταφυλιού, έθεση των Προϊόντων - Παραγώγων του Σταφυλιού, Επίδειξη Παρασκευής Ππαλουζέ και Σιουσιούκκου, Επίδειξη Απόσταξης Ζιβανίας και πολλά άλλα, τα οποία θα μας «πείσουν» και φέτος να τον επισκεφθούμε!

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, Ορεινής-Ημιορεινής Λάρνακας
Ο Σύλλογος Γυναικών επαρχίας Λάρνακας διοργανώνει κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου που είναι η μέρα ανεξαρτησίας της Κύπρου και είναι αργία, σε ένα διαφορετικό χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ένα φεστιβάλ στο οποίο πρωταγωνιστεί η Κουλτούρα του τόπου μας! Φέτος στην Αλαμινό θα απολαύσουμε παραδοσιακά εδέσματα και άλλες νοστιμιές από τις γυναίκες της επαρχίας, θα γνωρίσουμε τα παραδοσιακά επαγγέλματα και την παραδοσιακή τέχνη του χωριού και άλλα πολλά.

Φικάρδου - Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της παράδοσης
Το Φεστιβάλ Παράδοσης στο Φικάρδου της επαρχίας Λευκωσίας έγινε πλέον θεσμός μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Εξ ου λοιπόν και επιστρέφει και φέτος με σκοπό να μας Ταξιδέψει στα Μονοπάτια της Παράδοσης! Τον Οκτώβριο, θα πάμε στο χωριό Φικάρδου όπου θα ταξιδέψουμε μαζί 100 χρόνια πίσω.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Φεστιβάλ Ζιβανίας, Άλωνα, & Πελένδρι
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Άλωνα και το Πελένδρι σε δύο συνεχόμενα σαββατοκύριακα. Μάλιστα τη χρονιά που μας πέρασε, στο Πελένδρι η γιορτή που στήθηκε κράτησε δύο ολόκληρς μέρες. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει απόσταξη ζιβανίας, περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και καλλιτεχνικό προγράμματα μουσικής και χορού.

Αμπέλου Εορτή!
Οι κοινότητες κρασοχωρίων την περίοδο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου διοργανώνουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο κρασί και τα παράγωγά του. Στις εκδηλώσεις αυτές γίνεται επιτόπια παρασκευή παλλουζέ, σουτζούκου και προσφέρονται διάφορα εδέσματα που φτιάχνονται με το σταφύλι, παράλληλα γίνεται γευσιγνωσία οίνου, διαγωνισμοί αλλά και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (παραδοσιακής μουσικής, θεατρικά δρώμενα, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων). Οι επισκέπτες έχουν ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς οικισμούς των κοινοτήτων, μουσεία, εκκλησίες και αξιοθέατα που παραμένουν ανοικτά καθόλη τη διάρκεια των φεστιβάλ.
Σημείωσε τα φεστιβάλ:
Ετήσια Γιορτή Παλουζέ στη Βάσα (Σεπτέμβριος)
Γιορτή ππαλουζέ στη Λόφου (Σεπτέμβριος)
Φεστιβάλ παλουζέ στο Άρσος (Σεπτέμβριος)
Φεστιβάλ «ΑΦΑΜΙΑ» στο Κοιλάνι (Οκτώβριος)
Φεστιβάλ παλουζέ στο Φοινί (Οκτώβριος)
Φεστιβάλ παλουζέ στην Ποταμίτισσα (Οκτώβριος)

Ακόμα…
- Φεστιβάλ Τουλίπας,
Πολέμι (Απρίλιος)
- Γιορτή Κερασιού, Κάμπος της Τσακίστρας (Ιούνιος)
- Γιορτή Κερασιού, Πλατανιστάσα (Ιούνιος)
- Φεστιβάλ Κερασιού, Πεδουλάς (Ιούνιος)
- 2ο Φεστιβάλ Ντομάτας, Μαρώνι (3 Ιουνίου)
- 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας - Αυγόρου (Ιούλιος)
- Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού - Φρέναρος (Ιούλιος)
- Φεστιβάλ Φυντουκιού, Πολύστυπος (Αύγουστος)
- Φεστιβάλ Διονύσια, Στρουμπί, Πάφος (Αύγουστος)
- Αγροτικό Φεστιβάλ - Στατός-Άγιος Φώτιος (Σεπτέμβριος)
- Η Γιορτή του Χαρουπιού - Πέγεια (Σεπτέμβριος)
- Φεστιβάλ Παστελιού - Ανώγυρα (Σεπτέμβριος)
- Φεστιβάλ Ροδιού, Ορμήδεια (Σεπτέμβριος)
- Γιορτή της Ελιάς - Ολέαστρο, Ανώγυρα (Οκτώβριος)
- Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Προϊόντων "Κοπιάστε", Φαρμακάς (Οκτώβριος)
- Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου, Κόρνος (Οκτώβριος)
- Φεστιβάλ Ποιθίγια, Κοιλάνι (Νοέμβριος)

Μάθε επίσης...
- Το Φεστιβάλ Φράουλας που πραγματοποιείται στη Δερύνεια πέρσι το Μάιο είχε «άδεια», μιας και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, γι' αυτό και το περιμένουμε φέτος με μεγάλη ανυπομονησία.

- Πέρσι τον Αύγουστο το 2ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού που έγινε στον Κάτω Πύργο της Πάφου, με διοργανωτές το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου και τη Νεολαία Τυλληρίας, σημείωσε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Αναμένουμε να το δούμε και φέτος.

- Ο Αστέρας Μενεού πέρσι το Σεπτέμβριο διοργάνωσε για πρώτη φορά, το 2ο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου, δελεάζοντας πλήθος κόσμου και ψήνοντας έναν αριθμό ρεκόρ κρέατος. Τι θα γίνει άραγε φέτος; Αναμένουμε επανάληψή του! Μην ξεχνάς και το Φεστιβάλ Σούβλας που διοργανώνεται τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

- Το περσινό 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Κυψέλης που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο στον Καλοπαναγιώτη άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Για να δούμε αν θα επιστρέψει και φέτος δριμύτερο. Πέρσι το Μάιο για πρώτη φορά διοργανώθηκε και το 1ο Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς στην Επισκοπή της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα αλλιώτικο και πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ, με πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό το οποίο διοργάνωσε ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση. Πρώτο ήταν και το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού στη Μηλιού της Πάφου, που έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, και το οποίο αναμένουμε να επιστρέψει, όπως και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων που πραγματοποιήθηκε στο Άρσος της επ. Λεμεσού. Παρθενική εμφάνιση έκανε πέρσι τον Οκτώβριο και το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων "Η Αθηένου στο πιάτο μας" που έβαλε στο πιάτο μας τα πιο νόστιμα προϊόντα της περιοχής, όπως και το Παγκύπριο Φεστιβάλ 'Ο Δρόμος της Ελιάς', το οποίο μας «συστήθηκε» τον περασμένο μόλις Οκτώβριο στη Χοιροκοιτία. Για πρώτη φορά το 2017 πραγματοποιήθηκαν το Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, αλλά και το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τέχνης και Εδεσμάτων στην Κοράκου. Πόσα από αυτά θα δούμε και φέτος;

*Η Κεντρική φωτογραφία είναι από το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας (που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας).

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Σε εστιατόριο της Λευκωσίας οι έγκυες τρώνε δωρεάν
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Σε εστιατόριο της Λευκωσίας οι έγκυες τρώνε δωρεάν

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στο εστιατόριο αυτό της πρωτεύουσα, οι εγκυμονούσες τρώνε δωρεάν

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων: οι συναυλίες και οι καλλιτέχνες
ΜΟΥΣΙΚΗ

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων: οι συναυλίες και οι καλλιτέχνες

Ετοιμάσου να διασκεδάσεις με παιχνίδια, αγορά, και συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες 

6+1 νέες αφίξεις για να περάσεις όμορφα στη Λάρνακα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

6+1 νέες αφίξεις για να περάσεις όμορφα στη Λάρνακα

Τα καινούργια μαγαζιά, τα πιάτα, η ατμόσφαιρα και οι νέες τάσεις στην πόλη του Ζήνωνα

Μπάμπης Στόκας & Μελίνα Κανά στη Λευκωσία

Προσεχώς

Μουσική
Μπάμπης Στόκας & Μελίνα Κανά στη Λευκωσία
BACK TO TOP