Δημοσιεύθηκε στις 20.01.18

Σήμερα πάμε στο Χορό του Μανταρινιού

Ο Αρακαπάς ετοιμάζει γιορτή με μανταρίνια

Λεμεσός
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Tα μανταρίνια είναι το φρούτο του χειμώνα και πώς θα μπορούσε να μην τιμηθεί σε μια γιορτή αφιερωμένη αποκλειστικά στη γεύση και τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές τους;

 Γι' αυτό και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου πάμε στον Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού, για να απολαύσουμε τα φημισμένα μανταρίνια της περιοχής και όχι μόνο, καθώς και να διασκεδάσουμε.

Συγκεκριμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρακαπά διοργανώνει την ετήσια Χοροεσπερίδα Μανταρινιού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 η ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του χωριού,  με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα τουχωριού, καθώς και την προβολή των προϊόντων στο κοινό.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος "Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα" Κέρκυρας και ''Πολιτιστικός Όμιλος Ιαματικής''.

Είσοδος: €12, παιδιά κάτω των 10 ετών, €6.

Μάθε ακόμα...
Διαβάζοντας λεπτομέρειες στη σελίδα του Εικονικού Μουσείου Κυπριακώ Τροφίμων και Διατροφής τα Μανταρίνια Αρακαπά καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή του χωριού Αρακαπάς της επαρχίας Λεμεσού και παράγονται από την ομώνυμη ποικιλία του είδους, Citrus reticulata Blanco. Η μανταρινιά αυτή είναι γνωστή και ως ‘κυπριακή’ ή ‘ντόπια’ και είναι φημισμένη για τα φρούτα της που φέρουν όμως μεγάλο αριθμό σπερμάτων. Ο μέτριου μεγέθους καρπός έχει χρώμα κιτρινοπορτοκαλί κατά την ωρίμανση. Ο φλοιός του είναι λείος και λεπτός και αποσπάται εύκολα (Θ. Καπαρή-Ησαΐα, 2006).

 Τα μανταρίνια Αρακαπά ωριμάζουν την περίοδο Δεκεμβρίου-Μαρτίου. Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει προσαρμοστεί άριστα στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της ημιορεινής περιοχής των χωριών πέριξ του Αρακαπά. Το φύλλωμα του δέντρου έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι ότι παρουσιάζει σε έντονη μορφή το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας, δηλ. τη μια χρονιά παρατηρείται υπερπαραγωγή και την επόμενη πολύ μειωμένη παραγωγή. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, και κατ’ επέκταση την αύξηση του μεγέθους του καρπού, συστήνεται αυστηρό κλάδεμα και αραίωμα των καρπών τη χρονιά με υπερπαραγωγή.

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Πάμε και πάλι για burgers στην ταράτσα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Πάμε και πάλι για burgers στην ταράτσα

Το μπεργκεράδικο με την πιο όμορφη θέα επέστρεψε ανανεωμένο για τη νέα σεζόν 

10+1 λόγοι για να πας στο Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου στον Αγρό
GUIDE

10+1 λόγοι για να πας στο Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου στον Αγρό

Ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο στον Αγρό και εσύ δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα

Μάθαμε πότε ανοίγει η νέα, μεγάλη άφιξη του Πρωταρά
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μάθαμε πότε ανοίγει η νέα, μεγάλη άφιξη του Πρωταρά

H νέα άφιξη φέρνει τη Μύκονο στον Πρωταρά 

Ετοιμάσου για τo Living Color Music & Arts Festival

Προσεχώς

Things to Do
Ετοιμάσου για τo Living Color Music & Arts Festival
BACK TO TOP