Δημοσιεύθηκε στις 13.02.18

Το Ρόδον στον Αγρό ανακοίνωσε ημερομηνία επαναλειτουργίας

Το δημοφιλές ξενοδοχείο στον Αγρό ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό του

Λεμεσός
Δική σας βαθμολογία: 
Average: 4 (2 votes)
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Το γνωστό ξενοδοχείο «Ρόδον» στο Αγρό, μετά την πολύμηνη απουσία του (μιας και παραμένει κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2016), ανακοίνωσε την ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει την 1ην Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με τα μέχρι πρόσφατα δημοσιεύματα το ξεονοδοχείο υποβάλλεται σε ριζικό λίφτινγκ, με στόχο την αναβάθμιση και τη μετατροπή του σε τετράστερο από τριών αστέρων.

Στα πλάνα τη ιδιοκτήτριας Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του https://inbusinessnews.reporter.com.cy βρίσκεται η πλήρης ανακαίνιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με προσθήκη, μεταξύ άλλων, νέου εστιατορίου, σπα, θερμαινόμενης πισίνας, γηπέδου για ποδόσφαιρο και επέκταση της αίθουσας συνεδρίων, έτσι ώστε το αναβαθμισμένο «Ρόδον» να καταστεί πόλος έλξης για ποιοτικότερο τουρισμό, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με αυτό τον τρόπο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του ξενοδοχείου.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Ανδρέας Γεωργίου, ανέφερε ότι το όλο κόστος της ανακαίνισης θα ανέλθει στα €2.140.000, εκ τω οποίων ποσοστό 30% (€640.000) θα καλυφθεί από το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Τα υπόλοιπο 70% του ποσού, το οποίο υπολογίζεται περίπου στο €1,5 εκατ, έχει εξασφαλιστεί μέσω δανεισμού της ιδιοκτήτριας εταιρείας από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, το όλο project θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019, ενώ η πρώτη φάση του έργου θα παραδοθεί από τον Απρίλιο του 2018, εξ' ού και ήδη γίνονται κρατήσεις για την περίοδο που αρχίζει από τον Ιούνιο του 2018 και μετά.

Ολοκληρωτικό lifting
Στα πλαίσια του όλου project, θα ανακαινιστούν πλήρως τα δωμάτια του ξενοδοχείου (διαθέτει 155 δωμάτια, εκ των οποίων θα ανακαινισθούν τα 2/3, καθώς τα υπόλοιπα είναι ήδη ανακαινισμένα). Επίσης, θα αναβαθμιστεί πλήρως το λόμπι του ξενοδοχείου, όπως και οι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα, θα γίνουν νέες επεκτάσεις, για σκοπούς δημιουργίας νέου εστιατορίου, αίθουσας για καφέ, θερμαινόμενης πισίνας και σπα. Βάσει των σχεδιασμών, η αίθουσα για σπα θα δημιουργηθεί κατά τη β' φάση του έργου.

Ιστορία χρόνων...
Το ξενοδοχείο Ρόδον, το οποίο ανοικοδομήθηκε από Αγρότες και φίλους του Αγρού, λειτούργησε το 1986 και διαθέτει σήμερα 155 δωμάτια. Η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΚ. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέστειλε επ' αόριστον τις εργασίες του ξενοδοχείου, με στόχο την ανακαίνιση, βελτίωση, αναβάθμιση και αναθεώρηση της διευθυντικής δομής του, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σημερινού τουριστικού προϊόντος. Η ανάγκη αυτή προέκυψε εξ αιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης. Το 2016, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη €24,7 χιλ. έναντι ζημιών €65 χιλ. το 2015.

DETAILS
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • E-mail:
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Πού να βγω για φαγητό Σάββατο βράδυ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Πού να βγω για φαγητό Σάββατο βράδυ

25 ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό το σαββατόβραδο στην πρωτεύουσα 

8 πολύ καλοί λόγοι για να πας στον Φαρμακά το σαββατοκύριακο
GUIDE

8 πολύ καλοί λόγοι για να πας στον Φαρμακά το σαββατοκύριακο

Μία μίνι εκδρομή μέχρι τον πανέμορφο Φαρμακά της επαρχίας Λευκωσίας αυτό το σαββατοκύριακο 

Η πιο διάσημη χαλλουμωτή στην Κύπρο, είναι ένα πραγματικό success story
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Η πιο διάσημη χαλλουμωτή στην Κύπρο, είναι ένα πραγματικό success story

Αν περνάτε από τη περιοχή του Αστρομερίτη (και δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα) μια δοκιμή θα σας πείσει

Η επιτυχημένη "Ειρήνη" του Αριστοφάνη ταξιδεύει από την Ελλάδα στην Κύπρο

Προσεχώς

Θέατρο
Η επιτυχημένη "Ειρήνη" του Αριστοφάνη ταξιδεύει από την Ελλάδα στην Κύπρο
BACK TO TOP