Δημοσιεύθηκε στις 12.03.18

Η Λεμεσός ετοιμάζεται για έναν "πράσινο" Μαραθώνιο

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου στοχεύει να αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ενός αθλητικού γεγονότος.

Λεμεσός
Δική σας βαθμολογία: 
Average: 5 (1 vote)
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Φέτος το στοίχημα είναι ένα: ο  ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ να αποτελέσει πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης για κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Γι' αυτό και ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, συνεργάζεται με την εταιρεία αλουμινίου MUSKITA και μαζί υιοθετούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Η καμπάνια ονομάζεται "Going Green by MUSKITA" και κάτω από την ομπρέλα της θα τεθούν όλες οι δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης, ώστε σε βάθος τριετίας η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου να αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ενός αθλητικού γεγονότος.

"Ιδανικός σύμμαχος"
"Στη MUSKITA στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε και να παράγουμε προϊόντα με τις καλύτερες αποδόσεις, προφέροντας λύσεις στους πελάτες μας με την λιγότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Το αλουμίνιο, το κύριο προϊόν μας, ξεχωρίζει ως ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, καθώς μπορεί να ανακυκλώνεται αιώνια. Επιπλέον η αντοχή του το καθιστά εξαιρετικά οικονομικό και βιώσιμο μέταλλο για κατασκευές φιλικές προς το περιβάλλον.  Αυτά, μαζί με τις πολυάριθμες πράσινες πρωτοβουλίες της MUSKITA, κάνουν την εκστρατεία "Going Green" μια εξαιρετική ευκαιρία να συνεισφέρουμε ακόμη περισσότερο στην κοινωνία μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε τους ιδανικούς σύμμαχους για να υλοποιήσουμε αυτό το έργο, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και τη δράση για την ανακύκλωση, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος" σημειώνει η κ. Άννα Μουσκή, Marketing Manager της MUSKITA Aluminium Industries. 

"Είμαστε μια διοργάνωση που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουμε τις 15.000 δρομείς. Θέλουμε να αναπτυσσόμαστε υπεύθυνα, φιλικά προς το περιβάλλον, ακολουθώντας ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι κάθε χρόνο προσπαθούμε να γινόμαστε πιο πράσινοι (παρότι το επίσημο χρώμα μας είναι το μπλε)" δηλώνει ο κ. Αντρέας Σπύρου, Business Development Director του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Πέρα από το ΤΕΠΑΚ, συμμέτοχοι στο πρόγραμμα Going Green by MUSKITA είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΤΑΛ), o Δήμος Λεμεσού, η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), η GreenDot Cyprus καθώς και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Μάλιστα η ΕΤΑΛ έχει εντάξει τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ στο πρόγραμμα Civitas 2020 που ανέλαβε και το οποίο αφορά σε καθαρότερες και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες.

Μία σειρά από δράσεις...
Πριν, στη διάρκεια και μετά τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος διεξάγεται 17-18 Μαρτίου, θα γίνουν διάφορες δράσεις που αφορούν στην ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και τον περιορισμό της σπατάλης. Η GreenDot Cyprus θα τοποθετήσει 15 κάδους ανακύκλωσης κατά μήκος της διαδρομής, ώστε να συλλεγούν τα 40.000 πλαστικά μπουκάλια νερού που θα ξεδιψάσουν τους δρομείς, ενώ η ΑΗΚ θα προσφέρει έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις ανάγκες του αγώνα, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Θα ενθαρρυνθεί επίσης η ανακύκλωση ρουχισμού και παπουτσιών, με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ανάκυκλως».

Όλες οι δράσεις και τα αποτελέσματά τους θα καταγραφούν ώστε να δημιουργηθεί μια Έκθεση για τη διοργάνωση του 2018, μέσω της οποίας θα προκύψουν οι… πράσινοι στόχοι του 2019. Σκοπός είναι το 2020 να δημιουργηθεί ένα Εγχειρίδιο για αθλητικές διοργανώσεις φιλικές προς το περιβάλλον, με πρότυπο τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com.

Ζήστε μια διαδραστική εμπειρία κατεβάζοντας τη νέα εφαρμογή της διοργάνωσης για κινητά, από το Google Play και από το https://live.sporthive.com/event/3829 για συσκευές με λογισμικό iOS.

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

7+1 λόγοι για μία μίνι εξόρμηση στο Όμοδος
GUIDE

7+1 λόγοι για μία μίνι εξόρμηση στο Όμοδος

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου γιορτάζει τον Σεπτέμβριο και εμείς οργανώνουμε εκδρομή  ...

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις

Υπέροχο πρωινό με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!
THINGS TO DO

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!

Ξεπέρασε το φόβο σου για την πτήση, άμεσα!

Η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi παρουσιάζει στην Κύπρο την Σούλη Ανατολή

Προσεχώς

Μουσική
Η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi παρουσιάζει στην Κύπρο την Σούλη Ανατολή
BACK TO TOP