Δημοσιεύθηκε στις 14.03.18

Οι 10 καλύτερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες της χρονιάς

Η κορυφαία αεροπορική ιστοσελίδα Skytrax έχει κυκλοφορήσει τον νέο κατάλογο με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Ποιούς αερομεταφορείς ξεχώρισαν οι ταξιδιώτες τη φετινή χρονιά για την ποιότητα, την εξυπηρέτηση και την άνεση που προσφέρουν στις πτήσεις τους; Κάθε χρόνο, η κορυφαία αεροπορική ιστοσελίδα Skytrax κυκλοφορεί τον κατάλογο με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Παρόλο που οι αεροπορικές εταιρείες από την Ασία κυριαρχούν παραδοσιακά στην κατάταξη της Skytrax, οι μεταφορείς της Ευρώπης κατάφεραν να διατηρήσουν τη δική τους θέση εν μέσω κάποιου σκληρού ανταγωνισμού.

Στην πραγματικότητα, η τελευταία μη ασιατική αεροπορική εταιρεία που έλαβε το βραβείο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας του έτους για τη Skytrax ήταν η British Airways το 2006. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος, πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα στις 20 καλύτερες του κόσμου και δυο εξ αυτών βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα. Φέτος μία μόνο ευρωπαϊκή υπάρχει στη δεκάδα και πέντε μεταξύ των 20 καλύτερων.

Όσον αφορά την κατάταξη, οι βαθμολογίες της Skytrax βασίζονται στις εντυπώσεις 19,87 εκατομμυρίων ταξιδιωτών από 105 διαφορετικές χώρες. Η έρευνα, η οποία κάλυψε περισσότερες από 325 αεροπορικές εταιρείες, μέτρησε 49 παραμέτρους, από τις διαδικασίες επιβίβασης μέχρι την άνεση των καθισμάτων και την ποιότητα των υπηρεσιών.

Δείτε παρακάτω τις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη:

1. LUFTHANSA
Συνολική κατάταξη: 7

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης έχει πάντα παρουσία στην πρώτη δεκάδα της Skytrax τα τελευταία χρόνια. Οι πελάτες ψήφισαν τη γερμανική εταιρεία για την εξαιρετική εξυπηρέτηση και τη συνολική ποιότητα των προϊόντων της. Επιπλέον, η Lufthansa έλαβε το βραβείο για το καλύτερο γεύμα που προσφέρει στις πρώτες θέσεις.

2. TURKISH AIRLINES
Συνολική κατάταξη: 12

Η Turkish Airlines έχει τον κύριο κόμβο της στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και την ικανότητά της να πετάει σε περισσότερες από 100 χώρες και πάνω από 200 πόλεις παγκοσμίως. Παρόλο που οι πολιτικές αναταραχές και οι ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα έχουν καταστήσει τη ζωή πιο περίπλοκη για τις τουρκικές αερογραμμές, οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας του μεταφορέα και οι προσφορές προϊόντων παραμένουν αμετάβλητες. Η Turkish είναι σήμερα μέλος της Star Alliance, ενώ έχει λάβει το βραβείο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη από τη Skytrax για έξι χρόνια στη σειρά, προτού χάσει τον τίτλο από τη Lufthansa φέτος.

3. SWISS INTERNATIONAL AIR LINES
Συνολική κατάταξη: 14

Οι Ελβετικές Διεθνείς Αεροπορικές Γραμμές εμφανίστηκαν το 2002 από τα απομεινάρια της Swissair και σήμερα είναι μέλος της εταιρικής «οικογένειας» της Lufthansa. Το 2016, ο αερομεταφορέας με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας έγινε ο πρώτος στον κόσμο που εκμεταλλεύεται τα αεροσκάφη της επόμενης γενιάς, Bombardier C-Series. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ψήφισαν την αεροπορική εταιρεία για την φιλική εξυπηρέτησή του πληρώματος, καθώς και για τη μεγάλη ποικιλία στα -δωρεάν- ποτά της.

4. AUSTRIAN AIRLINES
Συνολική κατάταξη: 17

Το 2017, ο αερομεταφορέας που ανήκει σήμερα στη Lufthansa, έλαβε και πάλι το βραβείο για τις καλύτερες υπηρεσίες που προσφέρει στα αεροσκάφη της. Ο αυστριακός αερομεταφορέας διαθέτει ένα στόλο με ανακαινισμένα αεροσκάφη Boeing 767-300ER και 777-200 που εκτελούν πτήσεις από τη βάση του στη Βιέννη.

5. AIR FRANCE
Συνολική κατάταξη: 18

Η εξυπηρέτηση και η ποιότητα της Air France παραμένει κορυφαία αυτό το έτος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, ο μεταφορέας υπέστη μια σειρά από εργασιακά και οικονομικά ζητήματα. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη γαλλική αεροπορική εταιρεία να κυκλοφορήσει μια νέα εντυπωσιακή σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των σουτιέν "La Premiere" για την πρώτη θέση.

6. KLM ROYAL DUTCH AIRLINES
Συνολική κατάταξη: 22

Η KLM είναι η αρχαιότερη αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί αδιάκοπτα στον κόσμο, ενώ η μισή επιχείρηση ανήκει τα τελευταία χρόνια στην Air France. Mε έδρα το Άμστερνταμ, ο αερομεταφορέας βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης αναμόρφωσης του στόλου με την προσθήκη νέων Boeing 787-9 Dreamliners καθώς και μιας νέας καμπίνας World Business Class.

7. FINNAIR
Συνολική κατάταξη: 25

Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας σκαρφάλωσε κατά δύο θέσεις φέτος και βρέθηκε στην 25η θέση με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Επιπλέον, ο αερομεταφορέας με έδρα το Ελσίνκι ονομάστηκε ως «ο καλύτερς αερομεταφορέας στη Βόρεια Ευρώπη» από την Skytrax. Η Finnair εκμεταλλεύεται όλα τα αεροσκάφη της Airbus, ενώ για τις περιφερειακές της λειτουργίες αξιοποιεί αεροσκάφη από της Bombardier και της Embraer.

8. NORWEGIAN
Συνολική κατάταξη: 28

H νορβηγική αεροπορική εταιρεία υπήρξε μία από τις πιο δραστικές δυνάμεις στην εμπορική αεροπορία τα τελευταία 10 χρόνια. Φέτος, αναδείχθηκε ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη από την Skytrax, ενώ έλαβε επίσης το βραβείο της «καλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για μεγάλες αποστάσεις στον κόσμο».

9. AEROFLOT RUSSIAN AIRLINES
Συνολική κατάταξη: 30

Παρόλο που η εικόνα της Aeroflot στη Δύση μπορεί να είναι αυτή με τους πιο κακότυχους πιλότους που διαμαρτύρονται για τα παλιά σοβιετικά μηχανήματα, στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πλέον, η Aeroflot λειτουργεί με νέα αεροσκάφη Airbus και Boeing, ενώ για το 2017, η Skytrax ανέδειξε την Aeroflot ως την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ανατολική Ευρώπη.

10. VIRGIN ATLANTIC AIRWAYS
Συνολική βαθμολογία: 33

Με ποσοστό 49% η αεροπορική εταιρεία Delta είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος μέτοχος της VA. Η Virgin Group διατηρεί μόνο το 20% των μετοχών της εταιρείας. Αλλά η υπηρεσία, το προϊόν και η ατμόσφαιρα της VA «ανήκουν» στο γνωστό επιχειρηματία και επενδυτή Ρίτσαρντ Μπράνσον. Από το πορφυρό φωτισμό μέχρι και τις κομψές στολές του πληρώματος.

Πηγή: www.fortunegreece.com

DETAILS
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • E-mail:
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

7+1 λόγοι για μία μίνι εξόρμηση στο Όμοδος
GUIDE

7+1 λόγοι για μία μίνι εξόρμηση στο Όμοδος

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου γιορτάζει τον Σεπτέμβριο και εμείς οργανώνουμε εκδρομή  ...

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις

Υπέροχο πρωινό με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!
THINGS TO DO

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!

Ξεπέρασε το φόβο σου για την πτήση, άμεσα!

Η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi παρουσιάζει στην Κύπρο την Σούλη Ανατολή

Προσεχώς

Μουσική
Η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi παρουσιάζει στην Κύπρο την Σούλη Ανατολή
BACK TO TOP