Δημοσιεύθηκε στις 13.06.18

Το θερινό σινεμά ξαναζωντανεύει στο χωριό , με κάθε δρομάκι του να κρύβει μια γιορτή

Το Animafest Κύπρου ετοιμάζει ξανά τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει στα πιο όμορφα τοπία της κυπριακής υπαίθρου.

Πάφος
ΕΩΣ21 ΙΟΥΛΙΟΣ
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • FIND A CINEMA
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο - "Όψεις του Κόσμου" ξαναζωντανεύει φέτος από τις 19 - 21 Ιουλίου 2018, στο χωριό Σαλαμιού στην Πάφο.

Το Animafest Κύπρου ετοιμάζει ξανά τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει στα πιο όμορφα τοπία της κυπριακής υπαίθρου. Φέτος, ακολουθούμε τους δρόμους του κρασιού, περνάμε από τα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, χαιρετάμε τη θάλασσα από ψηλά και καταλήγουμε στην κοινότητα της Σαλαμιού στην Πάφο. Ένας κρυμμένος θησαυρός, ανάμεσα σε καρυδιές, ροδιές και αμπέλια, ανοίγεται για ένα τριήμερο στους φίλους του σινεμά animation. Ο θερινός κινηματογράφος του χωριού ξαναζωντανεύει και κάθε δρομάκι κρύβει μια γιορτή. Ακόμα ένα καλοκαίρι που γιορτάζει την αγάπη για την τέχνη, την τέχνη για όλους.

Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, θα μαζευτούμε για να παρακολουθήσουμε μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο, να βραβεύσουμε τις καλύτερες και να συμμετέχουμε στα εργαστήρια, τις εκθέσεις, τις συναυλίες και τα αφιερώματα σε κορυφαίους animators.

Κύριος φιλοξενούμενος της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο βραβευμένος Ελβετός σκηνοθέτης ταινιών animation Georges Schwizgebel ως θα είναι μέλος της τριμελούς διεθνούς κριτικής επιτροπής. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάσουμε μια έκθεση ρετροσπεκτίβα με σχέδια από τις ταινίες του και έναν μαραθώνιο προβολών όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ολοκληρωμένο το έργο του. Ο Schwizgebel, είναι και ο δημιουργός της φετινής μας αφίσας.

Τη διεθνή κριτική επιτροπή απαρτίζουν άλλα δύο εξέχοντα μέλη της διεθνούς κοινότητας του animation: η Elise Labbe, επικεφαλής του Τμήματος Φεστιβάλ και Ανάπτυξης Κοινού, του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου του Καναδά (National Film Board of Canada) και ο Jean Luc Slock ιδρυτής του στούντιο παραγωγής Camera etc στο Βέλγιο, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα στούντιο δημιουργίας animation της Ευρώπης.

Δύο επίσης εκλεκτοί προσκεκλημένοι ο Σέρβος Milos Tomic και η Ελβετικής καταγωγής Soetkin Verstegen θα παρουσιάσουν ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι stop motion animation χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά από τη φύση στο περιβαλλοντικό σχολείο της κοινότητας Σαλαμιού.

Animafest: Μια μικρή ιστορία που έγινε μεγάλη
Το Φεστιβάλ μας γεννήθηκε το 2002, στο χωριό Πλατανίστεια, στην αυλή της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή, το πρώτο μικρό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και λίγο αργότερα το πρώτο φεστιβάλ animation της Κύπρου. Έκτοτε παραμένει πιστό στην αποκέντρωση, δημιουργώντας μια μοναδική αλληλεπίδραση νέων ανθρώπων από τα αστικά κέντρα και τα χωριά που το φιλοξενούν. Το στοιχείο αυτό έχει ενσωματωθεί στη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ, αντικατοπτρίζοντας και τη μοναδικότητα του στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.

Μέσα από τα χρόνια το Φεστιβάλ εξελίχθηκε και αναδιπλώθηκε διευρύνοντας συνεχώς το διεθνή χαρακτήρα του. Το φεστιβάλ μας στην Κύπρο αγκαλιάστηκε θερμά από τον διεθνή χώρο δημιουργώντας σημαντικούς φίλους και συνεργάτες από την φεστιβαλική κοινότητα του Animation. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εθνικά κέντρα του διεθνούς Οργανισμού Animation της ASIFA σε περισσότερες από 40 χώρες, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Ottawa στον Καναδά και το Animation World Network, το Διεθνές Φεστιβάλ animation της Σλοβενίας ANIMATEKA, το φεστιβάλ GLAS στο Berkley της Αμερικής, το φημισμένο National Film Board of Canada, τα ιστορικά σημαντικά σε παράδοση Φεστιβάλ της Κροατίας ANIMAFEST ZAGREB, το διεθνές φεστιβάλ animation της Hiroshima κ.ά.

Η αποστολή μας παραμένει όλα αυτά τα χρόνια σταθερή: να παρουσιάζουμε στο κυπριακό κοινό, τις καλύτερες ταινίες animation από όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας πάντα την κυπριακή οπτική σαν κριτικό φίλτρο. Αισιοδοξούμε πως έτσι θα τροφοδοτούμε με έμπνευση τους Κύπριους δημιουργούς, ώστε να αξιοποιήσουν τη δύναμη που τους παρέχει το κινηματογραφικό αυτό μέσο.

Επίσημος Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο Όψεις του Κόσμου συνδιοργανώνεται από τον μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Όψεις του Κόσμου» και το «Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή» μαζί με την κοινότητα Σαλαμιού και με την υποστήριξη του «Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Οργανισμού Animation της ASIFA» (ΑΣΙΦΑ Κύπρου), Τα βραβεία του Διεθνούς και Κυπριακού Διαγωνιστικού χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

Περισσότερες πλροφορίες για το πρόγραμμα και συνεχής ενημέρωση για το Φεστιβάλ θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας www.animafest.com.cy. Για άμεση ενημέρωση και επικοινωνία, κάντε like στο Facebook/Animafest Cyprus.

DETAILS
FIND A CINEMA
ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΟΛΗ
Σαλαμιού, επ. Πάφου
1921ΙΟΥΛ
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Αυτό τo αναπαλαιωμένο αρχοντικό, με την υπέροχη αυλή, φιλοξενεί ένα μοντέρνο καφενείο
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Αυτό τo αναπαλαιωμένο αρχοντικό, με την υπέροχη αυλή, φιλοξενεί ένα μοντέρνο καφενείο

Το μαγαζί αυτό ουσιαστικά έχει το χαρακτήρα του καφενείου με μία σύγχρονη οπτική

Πρώτες εικόνες από ένα εμβληματικό ξενοδοχείο της Λεμεσού που μόλις ανακαινίστηκε
GUIDE

Πρώτες εικόνες από ένα εμβληματικό ξενοδοχείο της Λεμεσού που μόλις ανακαινίστηκε

Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, μόλις τις προηγούμενες μέρες κι εμείς σου παρουσιάζουμε τη νέα τ...

Ο καλύτερος καφές της Λευκωσίας, ανοίγει σύντομα στην Αγλαντζιά!
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ο καλύτερος καφές της Λευκωσίας, ανοίγει σύντομα στην Αγλαντζιά!

Ο καλύτερος ίσως καφές που δοκιμάσαμε στην πρωτεύουσα, αποκτά αδερφάκι!

Η "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη περιοδεύει το καλοκαίρι στα χωριά

Προσεχώς

Θέατρο
Η "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη περιοδεύει το καλοκαίρι στα χωριά
BACK TO TOP