Δημοσιεύθηκε στις 12.07.18

Μάθε πως μεταμορφώνεται η Α' Δημοτική Αγορά Λεμεσού

Ολικό λίφτινγκ σε ένα από τα ιστορικότερα σημεία του κέντρου της Λεμεσού 

Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • DETAILS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Την παλιά αίγλη της Α` Δημοτικής Αγοράς επιχειρεί να επαναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος ανέθεσε σε κοινοπραξία εταιρειών την ανακαίνιση και διαχείριση του χώρου, που αναμένεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα του 2019.

Τα σχέδια της κοινοπραξίας Prosperity Group, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο ενιαίας διαχείρισης με το Δήμο Λεμεσού για περίοδο 10 χρόνων και με δυνατότητα ανανέωσης για πέντε ακόμη χρόνια, παρουσιάστηκαν σήμερα σε διάσκεψη Τύπου.

Υπενθυμίζοντας πως φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τα εγκαίνια της Α` Δημοτικής Αγοράς, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως σήμερα υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για την αναγέννηση της, καθώς τα τελευταία χρόνια η φθίνουσα πορεία της ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέχισε, μέσα από ανοικτές διαδικασίες δημόσιων προσφορών, αναζήτησε ένα στρατηγικό επενδυτή, για να αναλάβει την ευθύνη της υλοποίησης αυτού του οράματος, “με στόχο, η Αγορά να παραμείνει και να αναβαθμιστεί από άποψη αισθητικής όσο και χρήσεων, ως ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, ενισχύοντας την με συμβατές χρήσεις, οι οποίες να συνάδουν με την πρόνοια του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Πόλης”.

Οι κατευθυντήριες γραμμές που ο Δήμος έθεσε στις προτάσεις των ενδιαφερομένων, αφορούσαν στη διασφάλιση του παραδοσιακού χαρακτήρα της Αγοράς, στη δημιουργία χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, στην αξιοποίηση της ως τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός και στη δημιουργία χώρων για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν από την εταιρεία, η νέα Δημοτική Αγορά Λεμεσού θα διαθέτει παραδοσιακά καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία, παιδότοπο και χώρο για εκδηλώσεις, ενώ η όλη διαδικασία βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης. Τα προκαταρκτικά σχέδια είναι έτοιμα για έγκριση, ενώ στόχος είναι το συντομότερο να ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε η νέα Δημοτική Αγορά της Λεμεσού να λειτουργήσει πριν από τα Χριστούγεννα του 2019.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

DETAILS
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • E-mail:
USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις

Υπέροχο πρωινό με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!
THINGS TO DO

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!

Ξεπέρασε το φόβο σου για την πτήση, άμεσα!

Έρχεται ένα πολύ όμορφο φεστιβάλ στα στενά δρομάκια του Κόρνου
THINGS TO DO

Έρχεται ένα πολύ όμορφο φεστιβάλ στα στενά δρομάκια του Κόρνου

Πάμε Κόρνο για το Φεστιβάλ Κόκκινου Πηλού 

Γιορτή για την ελιά στην Ανώγυρα

Προσεχώς

Things to Do
Γιορτή για την ελιά στην Ανώγυρα
BACK TO TOP