Δημοσιεύθηκε στις 14.09.18

Ζιβανία, σουτζιούκκος, παλουζές και χαλούμια σε μία εκδήλωση στη Λευκωσία

Μια εκδήλωση που ζωντανεύουν οι θύμησες της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας

Λευκωσία
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Στο πλαίσιο  αναβίωσης , μνήμης και διατήρησης της παράδοσης , των ηθών και των εθίμων του τόπου μας, ο Δήμος Γερίου διοργανώνει μεγάλη πολιτιστική  εκδήλωση  με την επωνυμία «Ζωή και φως μέσα από την παράδοση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7.30 μ.μ. στον παραδοσιακό πυρήνα Γερίου, πλησίον της εκκλησίας Αγ.Μηνά. Μέσα από την εκδήλωση θα αναβιώσουν ήθη και έθιμα του τόπου μας, όπως  η απόσταξη σταφυλιών  για παραγωγή ζιβανίας, η παραγωγή σιουσιούκου, παλουζέ, χαλουμιών, αναρής, πουρεκιών, παστελάκι, ζύμωση και ψήσιμο παραδοσιακού ψωμιού κι άλλα πολλά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου σε ένα Δήμο όπως είναι ο δικός μας, όπου είχε αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία, όπου  εκδηλώσεις με παραδοσιακό χαρακτήρα έσφυζαν από ζωή, ήταν αδύνατον να μην έχουμε εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γερίου κ. Παπαλαζάρου αναφέρει : «Καλώ όλους τους δημότες Γερίου να πάρουν μέρος στην εκδήλωση καθώς και τους εθελοντές για να εργαστούν στα διάφορα σημεία για την παραγωγή των εδεσμάτων. Καλούμε επίσης τους απόδημους Γερκώτες  αλλά και φίλους από γειτονικούς Δήμους αλλά και κατεχόμενους  Δήμους να λάβουν μέρος. 

Να σημειωθεί  πως στις εκδηλώσεις μας θα έχουμε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κυπριακά συγκροτήματα , τη Δημοτική μας χορωδία καθώς και συγκροτήματα τρίτων χωρών όπως Ζαιρ , Κονγκό, Ακουαδόρ  εφόσον στην εκδήλωση εντάσσεται και το Πρόγραμμα Κοινωνίες με χρώματα-ένταξη υπηκόων Τρίτων Χωρών, μουσικοχορευτικές ανταλλαγές .

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών κι Έργων κ. Βασιλικής  Αναστασιάδου,η οποία θα μας τιμήσει και με την παρουσία της στην εκδήλωση.

Μια εκδήλωση που ζωντανεύουν οι θύμησες της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας, μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς , ένα συνονθύλευμα εικόνων, γεύσεων , ήχων.

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

7+1 λόγοι για μία μίνι εξόρμηση στο Όμοδος
GUIDE

7+1 λόγοι για μία μίνι εξόρμηση στο Όμοδος

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου γιορτάζει τον Σεπτέμβριο και εμείς οργανώνουμε εκδρομή  ...

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Brunch στο χωριό σε 8 μέρη που θα λατρέψεις

Υπέροχο πρωινό με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!
THINGS TO DO

Ένα σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο!

Ξεπέρασε το φόβο σου για την πτήση, άμεσα!

Η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi παρουσιάζει στην Κύπρο την Σούλη Ανατολή

Προσεχώς

Μουσική
Η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi παρουσιάζει στην Κύπρο την Σούλη Ανατολή
BACK TO TOP