Δημοσιεύθηκε στις 14.09.18

Ζιβανία, σουτζιούκκος, παλουζές και χαλούμια σε μία εκδήλωση στη Λευκωσία

Μια εκδήλωση που ζωντανεύουν οι θύμησες της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας

Λευκωσία
Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

Στο πλαίσιο  αναβίωσης , μνήμης και διατήρησης της παράδοσης , των ηθών και των εθίμων του τόπου μας, ο Δήμος Γερίου διοργανώνει μεγάλη πολιτιστική  εκδήλωση  με την επωνυμία «Ζωή και φως μέσα από την παράδοση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7.30 μ.μ. στον παραδοσιακό πυρήνα Γερίου, πλησίον της εκκλησίας Αγ.Μηνά. Μέσα από την εκδήλωση θα αναβιώσουν ήθη και έθιμα του τόπου μας, όπως  η απόσταξη σταφυλιών  για παραγωγή ζιβανίας, η παραγωγή σιουσιούκου, παλουζέ, χαλουμιών, αναρής, πουρεκιών, παστελάκι, ζύμωση και ψήσιμο παραδοσιακού ψωμιού κι άλλα πολλά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου σε ένα Δήμο όπως είναι ο δικός μας, όπου είχε αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία, όπου  εκδηλώσεις με παραδοσιακό χαρακτήρα έσφυζαν από ζωή, ήταν αδύνατον να μην έχουμε εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γερίου κ. Παπαλαζάρου αναφέρει : «Καλώ όλους τους δημότες Γερίου να πάρουν μέρος στην εκδήλωση καθώς και τους εθελοντές για να εργαστούν στα διάφορα σημεία για την παραγωγή των εδεσμάτων. Καλούμε επίσης τους απόδημους Γερκώτες  αλλά και φίλους από γειτονικούς Δήμους αλλά και κατεχόμενους  Δήμους να λάβουν μέρος. 

Να σημειωθεί  πως στις εκδηλώσεις μας θα έχουμε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κυπριακά συγκροτήματα , τη Δημοτική μας χορωδία καθώς και συγκροτήματα τρίτων χωρών όπως Ζαιρ , Κονγκό, Ακουαδόρ  εφόσον στην εκδήλωση εντάσσεται και το Πρόγραμμα Κοινωνίες με χρώματα-ένταξη υπηκόων Τρίτων Χωρών, μουσικοχορευτικές ανταλλαγές .

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών κι Έργων κ. Βασιλικής  Αναστασιάδου,η οποία θα μας τιμήσει και με την παρουσία της στην εκδήλωση.

Μια εκδήλωση που ζωντανεύουν οι θύμησες της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας, μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς , ένα συνονθύλευμα εικόνων, γεύσεων , ήχων.

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Έρχεται νέο mall στο κέντρο της Λευκωσίας
SHOPPING

Έρχεται νέο mall στο κέντρο της Λευκωσίας

Το κτίριο θα έχει καθαρό εσωτερικό εμβαδόν 6.300 τ.μ με δύο υπόγεια.

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων: οι συναυλίες και οι καλλιτέχνες
ΜΟΥΣΙΚΗ

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων: οι συναυλίες και οι καλλιτέχνες

Ετοιμάσου να διασκεδάσεις με παιχνίδια, αγορά, και συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες 

Έρχεται η πρώτη παγκύπρια Γιορτή Μανιταριού
THINGS TO DO

Έρχεται η πρώτη παγκύπρια Γιορτή Μανιταριού

Γιορτή για το Μανιτάρι στο χωριό Σπήλια

Η μαγευτική παράσταση "Η Βασίλισσα του Χιονιού" έρχεται από την Ρωσία

Προσεχώς

Θέατρο
Η μαγευτική παράσταση "Η Βασίλισσα του Χιονιού" έρχεται από την Ρωσία
BACK TO TOP