Δημοσιεύθηκε στις 09.11.18

21 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο και θα κάνουν πιο ξεχωριστό ακόμα ένα weekend στην Κύπρο

Δική σας βαθμολογία: 
No votes yet
  • TIME OUT SAYS
  • USERS SAY
TIME OUT SAYS

O Νοέμβριος είναι ήδη εδώ, δίνοντάς μας πολλές ευκαιρίες για έξοδο.

Εξ ου κι εμείς κι αυτήν την Παρασκευή συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γίνουν αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο και θα κάνουν πιο όμορφες τις μέρες μας.

«Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη 
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας παρουσιάζεται από σήμερα και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άδωνη Φλωρίδη. Έχει ως κεντρικό θέμα τον ισχυρό δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού που όσο και αν δοκιμάζεται από συγκρούσεις, εντάσεις και κρίσεις, παραμένει αδιάρρηκτος. Το έργο (1987) αποτυπώνει την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία και αλληλοκατανόηση, έχοντας στο επίκεντρο τη μοναδική και ασύγκριτη σε συναισθηματικό φορτίο σχέση μεταξύ μητέρας και γιου. Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Γιώργος Αναγιωτός, Λουκάς Ζήκος, Αντρέας Κουτσόφτας, Μαρία Μιχαήλ, Βικτώρια Φώτα. Σκηνικά και κοστούμια υπογράφει ο Λάκης Γενεθλής, μουσική και ηχοτοπία η Χριστίνα Γεωργίου και τους φωτισμούς ο Σταύρος Τάρταρης.
>> Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30.Πληρ. 77772717.


 
"Νοητική Γεωγραφία" του Θεόδουλου στον Διάτοπο
Η πρόσφατη δουλειά του Θεόδουλου Γρηγορίου με τίτλο «Νοητική Γεωγραφία» αποτελεί συνέχεια της εγκατάστασης «Προσωπική Γεωγραφία» που δημιούργησε ο καλλιτέχνης στην Πλατεία του Λούβρου στο Παρίσι. Πιστός ο Θεόδουλος στη θεματική του, η οποία βασίζεται σε ένα απόσπασμα του Αριστοτέλη και κυρίως στη θεωρία του ότι «η ύλη φέρει μέσα της την αρχή της κίνησης και της μεταβολής, αλλά παίρνει μορφή και εικόνα με την παρέμβαση του νου», επιχειρεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε δύο αντίθετους πόλους, τον υλικό και τον άυλο, αυτή τη φορά μέσα από παραλληλεπίπεδες κατασκευές από διαφανείς γυάλινους καθρέφτες, πετυχαίνοντας έτσι ένα εικονικό πολλαπλασιασμό μιας σύνθεσης από ορυκτά, γλυπτά και εσωτερικές  φωτεινές επιφάνειες. Με αυτά τα έργα, ο καλλιτέχνης δημιουργεί μια καλειδοσκοπική αίσθηση, προσθέτοντας στο έργο του μια χωρική και χρονική διάσταση. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.
>> Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Λευκωσία, εγκαίνια 20.00. Πληρ. τηλ. 22766117. Μέχρι 28/11.Οι Rimini Protokol στην Πάφο
Το Buffer Fringe Performing Arts Festival ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Πάφο, και σε συνεργασία με το Τεχνόπολις 20, παρουσιάζουν σήμερα την παράσταση ‘Home Visits Europe’ των Rimini Protokol, η οποία αντιπαραβάλλει την αόριστη ιδέα της Ευρώπης με την ατομικότητα ενός ιδιωτικού διαμερίσματος, με το ερώτημα ‘Πόση Ευρώπη βρίσκεται σε όλους μας;’. Την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν αλλά και να γίνουν μέρος της μόνο δώδεκα άτομα, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε ένα χώρο μυστικό, σε ένα σαλόνι, στο σπίτι ενός μέλους του κοινού, στο κέντρο της πόλης, όπου οι πολιτικοί μηχανισμοί της Ευρώπης συγκρούονται με τις προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων, εξερευνώντας μια σειρά ερωτημάτων που αγγίζουν την έννοια της Ευρώπης. Πρόκειται για μια παραγωγή των Rimini Protokoll, οι οποίοι το φθινόπωρο του 2017 είχαν παρουσιάσει τη διαδρομή-παράσταση «Remote Pafos» στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.
>> Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, Πάφος, (ο χώρος θα ανακοινωθεί την ημέρα της παράστασης), τηλ. 70002420.


 
Με το Ίδιο Μέτρο» από το Φανταστικό Θέατρο
Ένα έργο για την δικαιοσύνη, την συγχώρεση, την ελευθερία, τον έρωτα, την ψυχή, το σώμα  είναι το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Με το Ίδιο Μέτρο» που ανεβαίνει από το Φανταστικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, σε καινούργια μετάφραση του Βάιου Λιαπή. Ένας διεφθαρμένος δικαστής, ένας άρχοντας που κατασκοπεύει τον λαό του και μια νεαρή γυναίκα αντιμέτωπη με ένα εφιαλτικό αδιέξοδο είναι τα βασικά πρόσωπα, που βρίσκονται σε μια μοιραία πορεία σύγκρουσης. Μαζί τους ένα πλήθος χαρακτήρων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, που αγωνίζονται να επιβιώσουν καθώς ο κόσμος που ξέρουν καταρρέει.  Ο Σαίξπηρ σ’ αυτό το έργο δείχνει με το δάχτυλο τις μάσκες που οι ίδιοι οι εξουσιαστές φορούν, το «θέατρο» που οι ίδιοι παίζουν. Με τους Πόπη Αβραάμ, Φώτη Αποστολίδης, Έλενα Καλλινίκου, Φώτη Καράλη, Ανδρέα Κέντη, Μυρτώ Κουγιάλη, Ανδρέα Λουκά, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, Ελένη Μολέσκη, Πολυξένη Σάββα.
>> Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99602428.


"Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι"
O Θεατρικός Πολυχώρος Εστία συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου του Τένεσι Ουίλιαμς "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι", σε σκηνοθεσία Άγι Παΐκου. Ένας ομοφυλόφιλος ποιητής κατασπαράσσεται από αγριεμένο πλήθος παιδιών. Πίσω του αφήνει μια γυναίκα- μάρτυρα του έργου και της μοίρας του, που δέχεται πόλεμο από τους συγγενείς. Παίζουν οι Μήδεια Χάννα, Ελεωνόρα Σερένα, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Ζήνα Καυκαρίδου, Χρήστος Χρυσάνθου, Μαρία Ζίττη και Σταματία Γκρέκο. 
>> Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, Πολυχώρος Εστία, Λευκωσία, κάθε Παρασκευή, 20.30 & Κυριακή, 19.00. Πληρ. 97790533.

"Ο άγριος σπόρος" του Γιάννη Τσίρου από το Θέατρο Σκάλα
Ένα έργο που παίζεται στην Αθήνα για 4η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία και το οποίο πρώτη φορά θα ανεβεί από Κυπριακή Θεατρική Σκηνή. Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια. Ένα αξιοσημείωτο θεατρικό κείμενο που τοποθετείται στο εν εξελίξει παρόν διαπραγματευόμενο παρ’ όλα αυτά, θέματα διαχρονικά όπως ο αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση, οι δυσκολίες προσαρμογής στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στο πεδίο των σχέσεων τους. Τα θέματα αυτά συμπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο και διεισδυτικό χιούμορ όπως τον κωμικοτραγικό τρόπο γραφής του Τσέχωφ. Οι χαρακτήρες του «Άγριου Σπόρου» θυμίζουν τους ήρωες του Βυσσινόκηπου όπου αδυνατούν και αυτοί να συμπλεύσουν με την Κοινωνική πραγματικότητα που τους έχει περιβάλει. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν μεν να σταθούν στο ύψος και την πολυπλοκότητα των σύγχρονων προβλημάτων, αλλά ο Σταύρος, ως Άγριος Σπόρος θα αντέξει όπως συνέβαινε πάντα. «Χιλιάδες προσπαθήσανε – να τόνε ξεριζώσουν – Μα σαν τόνε ξερίζωναν – σκόρπιζαν χίλιοι σπόροι..».
>> Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο Σκάλα (πρώην Αττικό), Λάρνακα, 20.30. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8.30μ.μ. και Κυριακή – 6.30μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800/1 – 99490102.

Γεωργία Νταγάκη
Μετά από την πολύ επιτυχημένη της περιοδεία με τις sold out παραστάσεις της σε όλη την Ελλάδα και με το αστείρευτο πάθος και την ενέργεια που τη χαρακτηρίζει επί σκηνής, η Γεωργία Νταγάκη έρχεται στη Κύπρο για να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «…δε λέει η καρδιά να μάθει…». Έχοντας στις αποσκευές της όμορφες μελωδίες, τραγούδια και φυσικά την λύρα της η Γεωργία Νταγάκη για άλλη μια φορά, είναι έτοιμη να μαγέψει το κοινό της. Ύστερα και από την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού «Το ίδιο λάθος», σε μουσική και στίχους Ορέστη Ντάντου το οποίο πολύ γρήγορα έγινε ραδιοφωνική επιτυχία, αποσπώντας ιδιαίτερα θερμές κριτικές, η Γεωργία Νταγάκη επιμελήθηκε με τους συνεργάτες της, ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης. Μια καρδιά που "δε λέει να μάθει" κι όλο κάνει το "ίδιο λάθος", γίνεται "Σύννεφο" και μας ταξιδεύει σε νέα και παλιά, πάντα διασκευασμένα τραγούδια, με ροκ - παραδοσιακό ήχο που την χαρακτηρίζει, αλλά παράλληλα που συγκινεί και ψυχαγωγεί βαθειά το κοινό, σε συνδυασμό πάντα με αυτό το πάθος, την ενέργεια αλλά και την αλήθεια που την διακρίνει σε κάθε της ερμηνεία, σε κάθε της βήμα. Με αυτόν τον τρόπο, η Γεωργία Νταγάκη αφήνει το προσωπικό της μουσικό στίγμα, μαγεύοντάς μας για άλλη μια φορά όπως έχει καταφέρει άλλωστε, να μαγέψει και το ξένο κοινό στις ευρωπαϊκές της περιοδείες.
Παίζουν οι μουσικοί: Λουκάς Καλαντζάκος - Τύμπανα, Νίκος Ταβουλάρης - Ηλεκτρική Κιθάρα, Ρήγας Βοργιάς - Μπάσο και Μάριος Παπουλιάς - Βιολί.
>> Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο,Λεμεσός. Εισιτήρια: www.SoldoutTickets.com.cy και στο ταμείο του Θεάτρου.

Πάολα 
Έχει χαρακτηριστεί φαινόμενο για την κοσμοσυρροή που δημιουργεί στις live εμφανίσεις της. Αντισυμβατική και εκκεντρική για την σκηνική της παρουσία. Και πάνω από όλα σπουδαία αυθεντική λαϊκή... Ο λόγος για την εκρηκτική Πάολα, η οποία κατεβαίνει για άλλη μια φορά στο νησί μας για μια live εμφάνιση, αυτή τη φορά στο Colosseo club στη Λεμεσό. «Ψεύτικα» , «Στόχος», «Να μ' αφήσεις ήσυχη θέλω», «Φταις» που σημειώνουν τεράστια επιτυχία , αλλά και πολλά άλλα σ' ένα πρόγραμμα ειδικά για μας!
>> Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Colosseo club, Λεμεσό. Πληρ. 99 99 40 40.

TEDxLimassol 2018 - Happy
Ποιο θα πρέπει να είναι το πιο θεμελιώδες κίνητρο στη ζωή μας; Εξουσία? Απληστία? Πιθανόν χρήματα; Τι γίνεται με την υγεία; Κατά τη γνώμη μας, δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Πιστεύουμε ότι το ισχυρότερο από τα ανθρώπινα κίνητρα πρέπει να είναι, το να είσαι ευτυχισμένος. Η ευτυχία πρέπει να είναι αυτό που οδηγεί τη ζωή μας. Ως μονάδα ανάλυσης η ευτυχία εκτείνεται σε διάφορους κλάδους. Από τη νευρολογία έως τη θετική ψυχολογία και από τη φιλοσοφία στην πολιτική επιστήμη. Ακόμα, υπάρχει μια πραγματικότητα που πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα - καθώς το γενικό βιοτικό επίπεδο βελτιώνεται, τα επίπεδα ευτυχίας παραμένουν σχετικά σταθερά αποδεικνύοντας ότι ανεξάρτητα από τη γεωγραφία, το φύλο, την ηλικία και την οικονομική τάξη, η ευτυχία είναι ένα μυστήριο για πολλούς. Στις 10 Νοεμβρίου, το TEDxLimassol θα φέρει στη σκηνή τους εννέα ομιλητές και τρεις παρουσιαστές που θα μοιραστούν τις ιστορίες τους γύρω από την έννοια της ευτυχίας. Με τον τρόπο αυτό η TEDxLimassol ελπίζει να παίξει ρόλο της στην επίλυση του παζλ ευτυχίας.
>> Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 09.00-17.00. Πληρ. 77777745.

Ειρήνη του Αριστοφάνη
Η πάντα επίκαιρη «Ειρήνη» (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του. Σύννεφα πολέμου καλύπτουν την Ελλάδα. Η Ειρήνη είναι άφαντη. Ο Αθηναίος αμπελουργός Τρυγαίος αποφασίζει να βρει την πολυπόθητη θεά. Ένα τεράστιο σκαθάρι τον οδηγεί στα μέρη του Δία, όπου ο Πόλεμος ετοιμάζεται για την ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Τρυγαίος τον ξεγελά, προσεταιρίζεται τον Ερμή και οι Έλληνες ενωμένοι ελευθερώνουν την Ειρήνη και επιδίδονται σε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι που υμνεί τις χαρές της ειρηνικής ζωής. Μία παράσταση «γραμμένη» στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών με μουσική, ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, χορογραφίες και χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας. Μία παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει γιατί «η Ειρήνη και ο Πόλεμος είναι υπόθεση του καθένα από μας»! Μια κωμωδία – γιορτή για την ειρήνη και τις χαρές, ένα λαϊκό πανηγύρι για τη ζωή και τις απλές ομορφιές της!
>> Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 15.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com/
>> Κυριακή 11 Νοεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 11.00 & 15.00. 

Marnie - The MET Live in HD
Πρεμιέρα της σύγχρονης όπερας του Nico Muhly, σε λιμπρέτο Nicholas Wright. Η συμπαραγωγή με την English National Opera βασίζεται στο μυθιστόρημα του Winston Graham, που είχε εμπνεύσει το ομώνυμο θρίλερ του Χίτσκοκ. H Isabel Leonard εμφανίζεται στον ομώνυμο ρόλο, με τον Christopher Maltman στο ρόλο του εκβιαστή συζύγου Μαρκ Ρούτλαντ, τον Iestyn Davies στον ρόλο του αδελφού του Τέρι, την Janis Kelly ως κα. Ρούτλαντ, και την περίφημη mezzo-soprano Denyce Graves στον ρόλο της μητέρας της Μάρνι. Ο Robert Spano κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας. Η Μάρνι είναι σύμπραξη και συμπαραγωγή με την English National Opera, εκεί όπου είχε ανέβει αρχικά το 2017.
Διευθυντής ορχήστρας: Robert Spano
Σκηνοθεσία: Michael Mayer
Σκηνικά και προβολές: Julian Crouch and 59 Productions
Κοστούμια: Arianne Phillips
Φωτισμοί: Kevin Adams
Διανομή: Μάρνι (Isabel Leonard), κα.Ρούτλαντ (Janis Kelly), μητέρα της Μάρνι (Denyce Graves), Τέρι Ρούτλαντ (Iestyn Davies), Μαρκ Ρούτλαντ (Christopher Maltman).
Σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Διάρκεια 216 λεπτά.
>> Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.55. Πληρ. 77777745.

Αγοράστε ένα βιβλίο - Σωστε ένα αδέσποτο
Ο μη κερδοσκοπικός φιλοζωικός σύνδεσμος P.A.W.S. (Protecting Animals Without Shelter) διοργανώνει Διήμερο Παζαράκι Βιβλίου στην Παλιά Αγορά Λευκωσίας (κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης) το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 20:00. Νέα και μεταχειρισμένα βιβλία θα πωλούνται από €1 έως €5 και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του συνδέσμου για τα ιατρικά και άλλα έξοδα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται υπό την προστασία του P.A.W.S. Θα βρείτε επίσης προϊόντα για τα κατοικίδια σας και πολλά άλλα! Μαζί μας θα είναι και εθελοντές από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, οι οποίοι θα συλλέγουν δείγματα σάλιου για όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών. Όσοι θέλουν μπορούν επίσης να συνεισφέρουν με δωρεές βιβλίων την ημέρα της εκδήλωσης, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις επόμενες εκδηλώσεις.
>> Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Νοεμβρίου, Παλιά Αγορά Λευκωσίας (κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης), 10.00-20.00. Πληρ. 99769011.

Mind, Body & Spirit Festival
Το επόμενο MBS Φεστιβάλ Ευεξίας, έρχεται στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια στη Λευκωσία, για να μας μυήσει στον κόσμο της ευεξίας και της καλής ζωής. Ελάτε να απολαύσετε μαζί μας ένα μοναδικό σαββατοκύριακο ευεξίας, αποδράστε από την καθημερινότητα σας και ενωθείτε με τον εσωτερικό σας εαυτό, μέσω αυτού του υπέροχου Φεστιβάλ Ευεξίας. Αλληλεπιδράστε μαζί με τους εκλεκτούς διεθνείς και Κύπριους εκθέτες, Ομιλητές, Δασκάλους, Μουσικούς και χορευτές στα ποικίλα εργαστήρια και δραστηριότητες, που θα προσφέρονται για όλους τους επισκέπτες μας ανεξαιρέτως. Αφεθείτε στους ήχους και τους ρυθμούς των μουσικών και χορευτικών παραστάσεων που θα σας ταξιδέψουν σε ευχάριστα μουσικά μονοπάτια,δημιουργώντας αισθήματα πληρότητας, χαράς, γαλήνης και ειρήνης. Με μόνο 10 Ευρώ την ημέρα θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε μια υπέροχη εμπειρία μαζί μας και να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρονται για εσάς, μέσω αυτού του μοναδικού Φεστιβάλ Ευεξίας. Είσοδος ελεύθερη για παιδιά μέχρι 12 ετών.
>> Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Νοεμβρίου, Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια, Λευκωσία, 10.30-21.00. 

The Greek Jazz Project
Αποτελεί μια νεοσύστατη μπάντα, η οποία εστιάζει στο τι μπορεί να θεωρηθεί ως Ελληνική Τζαζ. Το μοναδικό αυτό στυλ της ελληνικής μουσικής εμφανίστηκε από τη δεκαετία του '40 έως τη δεκαετία του '60 και καθοδηγήθηκε από συνθέτες όπως ο Γιάννης Σπάρτακος και ο Νίκι Γιακόβλεφ, ενώ τραγουδήθηκε από φωνές όπως η Μαρία Λω και ο Ζωή Κουρούκλη. Η Ελληνική Τζαζ αποτελείται από τραγούδια με ελληνικούς στίχους, τα οποία συνδέθηκαν με ενδιαφέρουσες τζαζ αρμονίες, μελωδίες και ρυθμούς, και παίχτηκαν με ένα καθαρό τζαζ ύφος. Η μπάντα αποτελείται από την Όλγα Ξανθοπούλου στη φωνή, το Λούκα Λουκά στο πιάνο, τον Όμηρο Αντρέου στο κοντραμπάσο και τον Φίλιπ Ψυλλίδη στα ντραμς. 
>> Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, 21.30.

Στάθης Δρογώσης & Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Ο Στάθης Δρογώσης και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης γυρνούν πίσω στα βασικά. Με ένα πιάνο, μια κιθάρα, ένα τσέλο τρεις φωνές, πολλές φυσαρμόνικες και ένα αυτοκίνητο, γυρνούν την Ελλάδα και την Κύπρο και γδύνουν τα τραγούδια τους ( όχι μόνο αυτά που έχουν γράψει αλλά και δικές τους διασκευές) σε ακουστικές version που αναδεικνύουν τις ιστορίες και τα συναισθήματα που κρύβονται μέσα τους. «Μην το πεις πουθενά», «Συγχώρεσέ με», «Βιαστικό πουλί του Νότου» και πολλά ακόμα τραγούδια του Στάθη που δε χρειάζονται παραπάνω συστάσεις, παίρνουν την πιο λιτή και πιο δυναμική τους εκδοχή. «Άλεφ», «Ξένη Γη», «Ο Φεβρουάριος κι εσύ» έχουν τη θέση τους στο πρόγραμμα δίνοντας περισσότερη έμφαση στα κιθαριστικά ριφ του Βαγγέλη. Οι δύο τραγουδοποιοί πάνω στη σκηνή, σε μία διαρκώς ασταθή ισορροπία καταργούν τα σύνορα μεταξύ κοινού και πάλκου και γυρνούν πίσω στα βασικά: παίζουν μουσική. Στο τσέλο ο εκπληκτικός μουσικός Άρης Ζέρβας.
>> Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Buono Cafe Lounge Bar, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22754445. Και κάθε Σάββατο. 

Προτιμώ Να Περπατήσω Παρά Να Πιω Και Να Οδηγήσω
«Προτιμώ να περπατήσω, παρά να πιω και να οδηγήσω!» - 10 Χρόνια προσφέρουμε μαζι! Το ίδρυμα Δρ. Γιώτα Δημητρίου – The Dancing Queen Foundation διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά την φιλανθρωπική πορεία «Προτιμώ να περπατήσω, παρά να πιω και να οδηγήσω». Χάρη σε εσάς τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε καταφέρει, να υλοποιήσουμε το όραμα της Δρ. Γιώτας Δημητρίου, η ζωή της οποίας διακόπηκε πρόωρα από έναν μεθυσμένο οδηγό. Το Δρ. Γιώτα Δημητρίου – The Dancing Queen foundation, μέσω της δικής σας συμμετοχής, αλλά και ενός δικτύου επαγγελματιών στον τομέα της ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής, έχει καταφέρει να βοηθήσει περισσότερα από 200 παιδιά και τις οικογένειές τους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους! Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, σας καλούμε να δώσετε το παρόν στην μεγάλη γιορτή του DQ Foundation, την 10η ετήσια φιλανθρωπική μας πορεία, με στόχο την ενημέρωση για τους κινδύνους που ελλοχεύει η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
>> Κυριακή 11 Νοεμβρίου, παραλιακός δρόμος Λεμεσού, έναντι του Dolce club, 08:30. Πληρ. 25818140.

Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας
«Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας» είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ… Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με το γνωστό κλασσικό παραμύθι των αδελφών Γκρίμ « Τα τρία Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τράλα – λύκος ο ξάδελφος » , επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε. Το νέο μας παιδικό έργο, είναι βασισμένο και πάλι σε γνωστό κλασσικό παραμύθι, αυτή την φορά του γνωστού συγγραφέα Σάρλ Περώ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι ήρωες του σε ‘’προκαλούν’’ με μιάς να τους λατρέψεις. Ένας μικρός ήρωας με τεράστιο μυαλό ο Κοντορεβιθούλης μας, έρχεται και αλλάζει όλο τον κόσμο. Μια σταλιά πλασματάκι … μα οι ιδέες του και η εξυπνάδα του νικάνε ακόμα όχι μόνο τον Γίγαντα του παραμυθιού αλλά και τον κάθε ‘’γίγαντα – εμπόδιο’’ που θα συναντήσει στο διάβα του.
>> Κυριακή 11 Νοεμβρίου, Δημοτικό θέατρο Σωτήρας ( Δημαρχείο), ελ. επ. Αμμοχώστου, 11.00. Πληρ. 96403029 & 96020301.
 

Ανοιχτές Πόρτες
Τα οινοποιεία σε ολόκληρη την χώρα ανοίγουν τις πόρτες τους για να γνωρίσουν όλοι τον κυπριακό αμπελώνα και τα μοναδικά κρασιά του. Οι οινοπαραγωγοί του νησιού μας λοιπόν, σε περιμένουν για να σε ξεναγήσουν στα επισκέψιμα οινοποιεία τους, με γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και εκπλήξεις.
Τα παρακάτω οινοποιεία στην περιοχή της Λεμεσού, την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα (10:00 - 18:00):
Οινοποιείο Μαλλιά (Μαλλiά διαδρομή 4, Κρασοχώρια Λεμεσού, Τηλ. 25 853 107)
Οινοποιείο Αγίας Μαύρης (Koilani, Route 4, Κρασοχώρια Λεμεσού, Τηλ. 99 491 649)
Οινοποιείο Ζαμπάρτα (Άγιος Αμβρόσιος, Διαδρομή 4, Κρασοχώρια Λεμεσού, Τηλ. 99 615 566)
Αποστακτήριο Κωνσταντίνου (Πέρα Πεδί, Διαδρομή 4, Κρασοχώρια Λεμεσού, Τηλ. 99 681 341)
Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη (Ομόδος, Διαδρομή 4, Κρασοχώρια Λεμεσού, Τηλ. 25 446 000)
Οινοποιείο Τσιάκκας (Πελένδρι, Διαδρομή 6, Πιτσιλιά, Τηλ. 25 991 080)
Εκφρράσεις Βασιλειάδη (Χανδρια, Διαδρομή 6, Πιτσιλια, Tηλ. 96 342 622)

Η Ροδού τζαι το Χρυσό Βερκίν
Το Θέατρο ΑντίΛογος σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα Άδωνη Ιδαλίου, παρουσιάζουν το λαϊκό παραμύθι "Η Ροδού Τζαι Το Χρυσό βερκίν " σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. Στη παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Ηλιάνα Κάκκουρα, Θέμιδα Νικολάου, Βασίλης Παφίτης, Ανδρέας Σιαμαρής.
>> Κυριακή 11 Νοεμβρίου, Κινηματοθέατρο Πανόραμα, Δάλι, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 96339797.

Birth Days
Ένα ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της γέννας στα χρόνια των ανεξέλεγκτων ιατρικών παρεμβάσεων. Σε μια χώρα όπου τα επίπεδα των καισαρικών τομών ξεπερνούν κατά 4 φορές το όριο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μια μητέρα θα κάνει το δικό της ταξίδι για να μπορέσει να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική, και να ανακτήσει εμπιστοσύνη στο ίδιο της το σώμα αλλά και στο σύστημα παροχής μαιευτικής φροντίδας.
Πώς γεννιούνται σήμερα τα παιδιά μας στην Κύπρο και ποιοι είναι οι λόγοι της αύξησης των καισαρικών τομών; Ποια τα δικαιώματα της γυναίκας στον τοκετό και πώς μπορεί να ανακτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμη της γυναικείας φύσης της; Παρουσιάζοντας σκηνές από φυσιολογικούς τοκετούς, συνεντεύξεις με επαγγελματίες υγείας και μια σειρά από πραγματικά γεγονότα, το ντοκιμαντέρ Birth Days ανοίγει νέους ορίζοντες στη διαχείριση του τοκετού ως μια πολύτιμη εμπειρία στη σύγχρονη εποχή της ιατρικής και τεχνολογικής εξέλιξης. Παραγωγή - Σκηνοθεσία: Danae Stylianou.
>>  Κυριακή 11-Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, Cine Studio (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), 21.00. 

Mayerling - Royal Ballet
Αναμετάδοση από το Royal Opera House Cinema. Η μεγάλη επιτυχία του Royal Ballet σε μουσική Franz Liszt, διασκευή/ενορχήστρωση: John Lanchbery και χορογραφία του Kenneth Macmillan είναι βασισμένη στα γεγονότα του θανάτου του πρίγκηπα Rudolf της Αυστρίας και της ερωμένης του Baroness Mary Vetsera. Μια χορογραφία και μια παράσταση που έχουν περάσει στην ιστορία για το πάθος, την κίνηση – την τελειότητα στον χορό.
>> Κυριακή 11 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 18.00. Πληρ. 77777745.

USERS SAY

AGENDA

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες ακόμη

Έρχεται νέο mall στο κέντρο της Λευκωσίας
SHOPPING

Έρχεται νέο mall στο κέντρο της Λευκωσίας

Το κτίριο θα έχει καθαρό εσωτερικό εμβαδόν 6.300 τ.μ με δύο υπόγεια.

Έρχεται η πρώτη παγκύπρια Γιορτή Μανιταριού
THINGS TO DO

Έρχεται η πρώτη παγκύπρια Γιορτή Μανιταριού

Γιορτή για το Μανιτάρι στο χωριό Σπήλια

Η Λεωφόρος Γερίου θα μεταμορφωθεί (και φέτος) σε Λεωφόρο Χριστουγέννων
THINGS TO DO

Η Λεωφόρος Γερίου θα μεταμορφωθεί (και φέτος) σε Λεωφόρο Χριστουγέννων

Με δωρεάν σούπα τραχανά, ζεστό κρασί ζωντανή μουσική, πρωτότυπα χειροποίητα δώρα και ...

Οι συναυλίες και το πρόγραμμα του Ipsonas Christmas Wonderland

Προσεχώς

Things to Do
Οι συναυλίες και το πρόγραμμα του Ipsonas Christmas Wonderland
BACK TO TOP